Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kapela Mirai zašubelila trofej Slavíka: Ve vzduchu visel otazník, prozradil Navrátil

Skupina Mirai ztratila svého Slavíka dva dny po jeho získání.
Zdroj: profimedia
+ Další 2 fotografie
český slavík

Ještě před pár dny se frýdecko-místecká poprocková kapela Mirai radovala z vítězství v Českém slavíku 2021. O pár dnů později pokřtili její členové své nové album Maneki Neko v pražském Rock Café. Na křest vzali i svého nově získaného Slavíka, kterého nechali putovat davem fanoušků, kde Slavík na nějakou dobu zmizel jako v černé díře. Kapela řekla eXtra.cz, co se dělo...

Českého slavíka v kategorii Skupina roku vyhrála poprocková kapela Mirai, v jejímž čele stojí zpěvák japonsko-českého původu Mirai Navrátil. Po bujarých oslavách po udělování cen se o pár dní později konal křest třetího studiového alba kapely, které nese japonský název Maneki Neko.

Je to naše tradice

Kapela Mirai vzala do pražského klubu i svou slavičí trofej, kterou hudebníci nechali putovat mezi stovkami fanoušků, kteří si s trofejí pořizovali snímky až do rána. "Dalo by se říci, že už je to naše tradice. Když jsme vyhráli cenu Anděl, také jsme ji nechali kolovat. Bereme to jako projev vděku a důvěry našim fanouškům, kterých si velmi vážíme a bez kterých bychom to ocenění nemohli získat," prozradil Mirai Navrátil pro eXtra.cz s tím, že se jim trofej vrátila jako nová. "Na konci akce se nám vrátila a je naprosto v pořádku."

Také se nebál, že by se s trofejí třeba již nemusel setkat. "Neměl jsem obavu, že by se nám nevrátila, ovšem ten malý otazník ve vzduchu visel, když jsme odehráli koncert a odešli z pódia. Toho Slavíka nám už stejně nikdo nevezme, soška je už pouze věcí, která to ocenění zhmotňuje."

Mirai také prozradil, kdo z kapely bude mít cennou sošku na starosti. "Darovali jsme ji našemu kytaristovi, který doma ještě žádnou z našich vyhraných cen nemá. Takže má teď doma opravdu cenný kus, o který se musí postarat," řekl úsměvně. Po slavnostním udělování cen pokračovaly oslavy, těch se však zpěvák nezúčastnil.

"Po Slavících jsem utíkal domů, druhý den ráno jsem měl StarDance trénink. Byl jsem v jednom kole, ať už jde o Slavíky, StarDance se dvěma tanci a pak i křest našeho alba. Můj program byl tak šílený, že jsem byl na pokraji kolapsu. Takže jsem musel zachovat profesionalitu a afterparty jsem vynechal, každopádně kluci to zapili, jak se patří, a já mezitím usínal s krásným pocitem na srdci, že se všechno tak hezky vydařilo," dodal zpěvák, který se aktuálně věnuje přípravě tance do další epizody StarDance, která bude věnována Centru Paraple.

Ztracená medaile Romana Šebrleho

Hudební skupina Mirai měla velké štěstí, že se se Slavíkem ještě vůbec shledala. Do nepěkné situace se dostal bývalý atlet Roman Šebrle, který svou nejcennější zlatou medaili, již vydřel v roce 2004 na olympijských hrách v Aténách, nechal s důvěrou putovat v roce 2016 davem na hrách dětí a mládeže.

Po nějaké době již zoufalý Šebrle dokonce slíbil, že nálezci vyplatí sto tisíc korun. I tenhle příběh měl naštěstí kladné rozuzlení a Romanovi se medaile po pěti letech vrátila. Informoval o tom web TN.cz. Anonym ji měl poslat na radnici v moravské Nosislavi. Pisatel se Šebrlemu omluvil za roky čekání, zároveň ale také trval na splnění slibu, že vyplatí nálezci sto tisíc korun. Částku měl převést na účet místních hasičů, což Šebrle neprodleně udělal, a svůj klenot již zajisté sportovec a moderátor nikdy nedá z ruky.


Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy