Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kancléř Mynář vyvrátil spekulace o zdravotním stavu Miloše Zemana: V pátek půjde k volbám, řekl

Miloš Zeman čelí kritice za svůj projev ke kauze Vrbětice, a také za nevhodné chování k moderátorce Terezii Tománkové.
Zdroj: Profimedia
Volby 2021

Současný prezident Miloš Zeman (77) půjde v pátek k volbám. Potvrdil to hradní kancléř Vratislav Mynář, který zároveň uvedl, že spekulace o zhoršení zdravotního stavu prezidenta jsou mylné. 

V současnosti se stále častěji spekuluje o zhoršeném stavu prezidenta Miloše Zemana. Všechny spekulace však vyvrátil hradní kancléř Vratislav Mynář. „Jsou to nesmysly. Pan prezident je v Lánech a národ ho uvidí v pátek, jak jde k volbám,” uvedl pro rozhlasovou stanici Frekvence 1.

Hrad zároveň tvrdí, že se Zeman těší na povolební vyjednávání a ke zdravotnímu stavu prezidenta se nijak víc nevyjadřuje.

Zeman byl mírně vyčerpán

Zeman v září strávil osm nocí v Ústřední vojenské nemocnici. Pražský hrad zprvu důvody hospitalizace nekomentoval, později označil prezidentův pobyt v nemocnici za rekondiční. Mluvčí Hradu sdělil, že lékaři prezidenta v prvních dnech podrobili několika vyšetřením. Nenalezli však život ohrožující problémy a zjistili, že trpí mírným vyčerpáním a dehydratací. Proto dostával infuze. Bezprostředně po propuštění pokračoval Zeman ve svém pracovním programu v Lánech.

Ředitel střešovické nemocnice Miroslav Zavoral navštívil v pondělí 4. října Miloše Zemana v souvislosti s poskytováním zdravotní péče prezidentovi. Šlo o předem dohodnutou návštěvu, uvedla dnes nemocnice na webu. Mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke dodala, že nemocnice dle zákona o zdravotních službách nebude informovat o skutečnostech souvisejících s péčí o pacienta. Lékař ale měl podle zdrojů prezidentovi doporučit, aby se vrátil do nemocnice a podstoupil tam další vyšetření.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy