Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Extra Host (pořad) Peče celá země Mandrage Výměna manželek 2020

Nejnovější kauzy

Josef Maršálek z Peče celá země umí i psát: Letos mu vyjde už druhá kniha

Zdroj: Česká televize/Mikuláš Křepelka
+ Další 3 fotografie
PEČE CELÁ ZEMĚ
Luxusní cukrář Josef Maršálek, kterého známe jako porotce z reality show Peče celá země, má rozhodně čím zaujmout, pekl třeba i pro samotnou britskou královnu nebo zpěvačku Lady Gaga. Jeho život je pěkná cukrářská divočina. A navíc píše knihy. První mu vyšla koncem loňského roku, druhá už je na spadnutí.

Ve svém mládí byl vysmátý vlasatý vousáč Josef Maršálek, který se aktuálně objevuje na obrazovkách jako porotce v pořadu Peče celá země, rok učitelem hudby a divadelního umění, ale záhy zjistil, že to pro něj není to pravé. Zcela změnil obor. Vyrazil do světa a získával cukrářské zkušenosti, kdy ty nejcennější načerpal ve známém britském obchodním domě Harrods, kde 7 let vedl tým cukrářů. Nasbíral zkušenosti i v Indii. V zahraničí strávil dlouhých 12 let.

Po návratu do Česka na čas zakotvil v kavárně a cukrárně Cakeshop v hotelu U Zlatého jelena v Praze, kterou spoluzaložil. Následně spolu s Robertem Chejnem z Chateau Kotěra začal vyrábět a prodávat exkluzivní dobroty pod značkou Fat Brothers. Radí cukrárnám a kavárnám, spolupracuje s cateringy i cukrářskými učilišti a také rozhoduje o nejlepších českých amatérských cukrářích v soutěži Peče celá země. A navíc píše také knihy!

Péct, milovat a žít a Moderní česká cukrařina

První knihou Josefa Maršálka je Péct, milovat a žít (Mladá Fronta, říjen 2019), která je spíše životopisem popisujícím jeho dětství, mládí a ohromující cestu na špičku světové cukrářské elity. Vtipná, rázná kniha lidového stylu potěší tím, že dělá dojem, že autora znáte osobně a sedí vedle vás. Je to oddechové, lehké čtení. Jeho nejnovější papírovou dobrotou je pak kniha Česká moderní cukrařina (na přelomu ledna a února 2020 ji vydá nakladatelství XYZ), ve které na téměř dvou stech stranách najdete 47 skvělých receptů, rad a triků na to, jak rafinovaně vylepšit tradiční české cukrovinky typu laskonky nebo věnečky.

Jeho láska ke knihám se objevila již na gymnáziu, kde poprvé přičichl k cukrářským kuchařkám a bylo jasné, že pečení bude jeho vášní. Dokázal ročně přečíst i 25 knih, což se odráží i v jeho literárním šarmu. Naživo alespoň v televizi ho můžete potkat v sobotní cukrářské show České televize Peče celá země, kde stojí po boku českým, leč velmi úspěšným, amatérským cukrářům.

Mohlo by vás zajímat

Další články