Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Jiřina Bohdalová přitahovala slavné muže, skoro nikdo si na ni ale netroufl. Vinklář zbaběle utekl

Jiřině Bohdalové to velmi slušelo.
Zdroj: profimedia
+ Dalších 12 fotografií
NAROZENINY

Legenda českého herectví Jiřina Bohdalová slaví už 91. narozeniny, na svůj věk však rozhodně nevypadá! Stále je plná energie i životního elánu. Během své kariéry měla spoustu fanoušků a ctitelů, ovšem jak uvádí portál sedmicka.cz, nikdo si na ni jen tak netroufl.

Herečka Jiřina Bohdalová odmaturovala na dívčím gymnáziu a poté tři roky učila na základní škole v Ostravě. Už jako malou ji to však táhlo úplně jiným směrem - k herectví! Svůj filmový debut si odbyla už ve svých šesti letech a poté přidala další dětské role.

Slavné role Jiřiny Bohdalové

Bohdalová se přihlásila na DAMU, kam se ale dostala až na třetí dobrou. Divadelní angažmá začínala po boku herce Jana Wericha v Divadle ABC. Poté byla členkou Divadla na Vinohradech a také Divadla Na Jezerce.

Nejvíc se však proslavila ve filmu. Na kontě má mnoho nezapomenutelných rolí, jako jsou Světáci, Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Nesmrtelná teta, Fany či seriály Přítelkyně z domu smutku, Chalupáři, Cirkus Humberto a další.

Nezapomenutelná byla taky jako moderátorka pořadu Televarieté, které uváděla s Vladimírem Dvořákem. Svůj hlas spojila i s mnoha pohádkami, propůjčila ho třeba Rákosníčkovi, skřítkovi Racochejlovi, Broučkům nebo Malé čarodějnici.

Za svůj velký herecký repertoár byla v roce 1985 jmenovaná zasloužilou umělkyní. Také je dvojnásobnou držitelkou Českého lva za filmy Nesmrtelná teta a Fany. Na svém kontě má desetinásobné vítězství v anketě TýTý, Thálii za celoživotní mistrovství v oboru činohra a zároveň byla uvedena do Dvorany slávy. Obdržela i medaili Za zásluhy od prezidenta Miloše Zemana.

Před pár lety Bohdalová excelovala ve Strachově snímku Klec. I když už překročila devadesátku, herectví stále nepověsila na hřebík a je jí všude plno. Nedávno se podle portálu kafe.cz vydala na křest nového alba kapely Botox, kde zpívá Jan Kopečný. Na pódiu se Jiřina ujala šampaňského a pokřtila nejen album, ale i všechny ostatní. K tomu všemu se usmívala od ucha k uchu a šlo vidět, že se dobře baví.

Muži Jiřiny Bohdalové

Bohdalová už má za sebou jednu tajnou oslavu, kterou jí měl podle webu super.cz připravit její o čtyřiadvacet let mladší přítel a slovenský miliardář L'ubomír Focko. Před ním měla herečka v životě ještě další dva osudové muže. Prvním z nich byl Břetislav Staš, se kterým se seznámila už během studií na DAMU. Veselka se konala poměrně brzo a narodila se jim dcera Simona Stašová, která je také vynikající českou herečkou. Manželství však nakonec skončilo rozvodem.

Druhým manželem Jiřiny Bohdalové byl herec Radoslav Brzobohatý. Jejich vztah byl ale bouřlivý a oni se po dvanácti letech rozvedli. Poté se třicet let skoro nestýkali, pak natočili společný snímek Vrásky z lásky a následně Radoslav odešel na druhý břeh.

Životem Jiřiny Bohdalové však prošlo více mužů. Skákala z role do role a byla žádanou filmovou hvězdou. Vedle ní se objevovali herečtí kolegové stejného formátu, ale ani ti největší proutníci si na „Bohdalku“ netroufli.

„Držel jsem si odstup, protože jsem se bál, že bych se při tom smál. Raději jsem zbaběle utekl!" nechal se před lety pro portál sedmicka.tyden.cz slyšet Josef Vinklář.

Co na to řekla herečka? Ta si jen nahlas posteskla. „Takhle já dopadám vždycky. Všichni řeknou, že by se u toho se mnou smáli. Ani Menšík se mnou nechtěl nic mít, prý že by se smál a že k tomu nepatří smích," krčila rameny při vzpomínkách na své mládí.


Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy