Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jiří Procházka sepsul Clash: Je to ostuda, bahno a odpad, říká nejlepší český zápasník

+ Dalších 7 fotografií

Nejlepší český MMA bojovník Jiří "BJP" Procházka, zápasící ve světové organizaci UFC, se již plně soustředí na svůj nadcházející zápas. Ten se uskuteční už 13. dubna v Las Vegas. Jak se "český samuraj" Procházka do klece připravuje? A co příprava do klece obnáší? Nejen o tom se hvězdný zápasník rozpovídal pro eXtra.cz. Promluvil i o organizaci Clash of the Stars a nebral si servítky. 

Už 13. dubna 2024 se Jiří "BJP" Procházka po několika měsících, poprvé od listopadu 2023, vrátí do klece UFC. Po porážce s Brazilcem Alexem Pereirou v souboji o titul v polotěžké váhové kategorii na UFC 295, kdy si Procházka na své konto připsal prohru po dlouhých osmi letech, si jde pro zasloužené vítězství.

Na galavečeru UFC 300 se v Las Vegas utká s Aleksandarem Rakičem z Rakouska. Procházka je pomalu, ale jistě v plné přípravě a hlásí: "Jdeme si pro to!" V rozhovoru pro eXtra.cz popsal, jak momentálně vypadá jeho příprava a čím vším si před dalším duelem prochází.


Procházka v plné přípravě na UFC 300

Nejlepšího tuzemského MMA bojovníka, prvního českého šampiona UFC, jsme zastihli na galavečeru Patron Boxing a Fusion Fight League, kam dorazil nejen jako divák, ale především jako tvář své nadace BJP Foundation. "Teď jsem ve větších objemech práce, větší objemy zvedání vah, nabývání větší síly. Za dva až tři týdny tam přijdou tvrdé sparringy, makání, vypeakování kondice, přesností a všech detailů, které dělají ten vrcholek pyramidy, a jdeme pro to. 13. 4. v Las Vegas, jdeme pro vítězství!" rozpovídal se o tom, v jaké fázi je momentálně příprava na souboj v Las Vegas.

Co vše příprava na zápas obnáší? "Zevrubně. Sparringová část, technická část, kondiční část, která se skládá z vícero věcí. Rychlost, síla, vytrvalost, všechny tyto aspekty musíme vypilovat. To je, dá se říct, všechno," nastínil.

Jiří Procházka o COTS: Ostuda, myslí si 

Přišla ale řeč i na momentální fenomén jménem Clash of the Stars. Jak na tuto stále populárnější organizaci zaměřenou na amatérské souboje známých tváří Procházka jako špičkový zápasník pohlíží? "Už jsem se k tomu nejednou vyjadřoval. Myslím si, že to naprosto dehonestuje sportovní výkon pravých sportovců v kleci. Je to spíš ostuda, ale věřím, že do budoucna to nějakým způsobem najde cestu s tím sportovním duchem," rozpovídal se.

"Pamatujeme si, že už jsme měli zápas Marpo vs. Rytmus – tohle má smysl. To jsou lidé, kteří ten základ v bojových sportech mají a vědí, co to je, a tu přípravu si prošli. Věřím, že i COTS půjde tímhle směrem, že to dostane to široké publikum k obrazovkám. A opět jako vždy, že to bude mít tu následnost, že se začne třídit ten odpad, ten hnus a bahno kolem k ryzímu sportu a mistrovství. Pokládám to za jeden z nedílných kroků, abychom se opět dostali do té čistoty," říká.


Přiznává, že žádný z již sedmi galavečerů COTS a ani žádný ze zápasů nikdy neviděl. "Neviděl, nedívám se na to. Zatím tam nebyly nabídnuty zápasy kvalit. Já ale nesleduji ani všechny zápasy UFC, skutečně si pouštím jen zápasy, u kterých opravdu vím, že mi mají co dát, že si z nich mohu vytáhnout to nej," říká. "Lidi a především organizátoři by si to měli uvědomit, že nechceme mít národ lidí, kteří sledují bahno a odpad, ale chceme mít národ, který sleduje kvalitu. Kvalita sleduje kvalitu. Chceme být lepší, chceme být silnější," uzavřel.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy