Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Jiří Písařík: Majitel Bohemia Energy už není miliardář, o kolik přišel a kolik mu zbude

Jiří Písařík
Zdroj: Profimedia
Bohemia Energy

Majitel společnosti Bohemia Energy Jiří Písařík (44) už nebude jedním z nejbohatších Čechů. Z pomyslného klubu miliardářů musel vystoupit. Tím, že jeho firma ukončuje činnost, totiž přišel skoro o sedm miliard. Vše, co zbylo, je jmění v hodnotě půl miliardy.

Milardovému snu je konec

Majitel Bohemia Energy Jiří Písařík už není miliardář, jeho jmění se teď podle časopisu Forbes pohybuje "pouze" kolem půl miliardy. Bývalý automobilový závodník a také 32. nejbohatší Čech se pyšnil jměním v hodnotě více, než sedmi miliard. Bohemia Energy, ta ale oznámila před pár dny svůj konec. S tím se rozplynul i sen o miliardách.

Zbylo 500 milionů

S firmou to přitom vypadalo slibně, dařilo se jí a její hodnota mohla ještě klidně narůstat...byl to největší alternativní dodavatel energií. Bohemia Energy byla známá také reklamními spoty, ve kterých vystupovaly známé herecké tváře Pavel Liška (49) a Marek Daniel (50), který je známý svým účinkováním v seriálu Kancelář Blaník. Dle Forbesu pak Bohemia Energy skončila kvůli tomu, že jí banka neprodloužila provozní úvěr.

Svou půl miliardu má Jiří Písařík ale ještě rozloženou v nemovitostech. Vlastní jezdecký areál u Prahy anebo nemovistost na Mallorce. Přestože už není miliardář, stěžovat na bídu si nemůže. I další firmy ale hlásí svůj konec, to kvůli energetická krize, která postihla celou Evropu. Po vzoru Bohemia Energy ukončuje svou činnost také společnost Kolibřík Energy, o čemž jsme už informovali.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy