Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jiří Bartoška je upoután na lůžko: Doufáme, že na festival to zvládne, říká lékař

Jiří Bartoška se během festivalu nezastaví.
Zdroj: Jiří Masojídek/eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
Zdravotní stav

Herec a prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška (76) se stále nachází v nemocnici. Po těžké viróze byl hospitalizován ve Fakultní nemocnici Motol, kde na něj dohlíží přednosta kliniky, profesor Robert Lischke, jak zjistil Blesk. Herec momentálně leží ve třetím patře kliniky a rehabilituje. 

Zpráva o tom, že je prezident festivalu ve Varech, Jiří Bartoška, hospitalizován v nemocnici, vyděsila veřejnost. Stalo se tak totiž jen dva týdny před festivalem ve Varech. „Prodělal virózu ještě kombinovanou s bakteriální infekcí, potřeboval dlouhodobě antibiotika, a proto byl v nemocnici. A teď má dechovou rehabilitaci,“ nechal se pro pořad ShowTime slyšet profesor Robert Lischke, který se o Bartošku stará.

Herec leží ve třetím patře Fakultní nemocnice Motol na standardním pokoji a rehabilituje. Lischke je třídou ve svém oboru, není proto divu, že se o Bartošku stará zrovna on. Lischke je podle Blesku žákem a následným nástupcem profesora Pavla Pafka, který v devadesátých letech odstranil plicní nádor prezidentu Václavu Havlovi.

Účast na festivalu je nejistá

Zda se herec zúčastní festivalu ve Varech, zatím není známo. „Doufáme, že to na ten festival zvládne,“ prozradil ještě doktor.

Již v minulosti prodělal Bartoška několik zdravotních problémů, které ohrozily jeho život. Nakonec se z toho však vždy dostal. Asi nejhorší pro něj byl boj s rakovinou mízních uzlin v mezihrudí v roce 2014. Díky pravidelným chemoterapiím a ozařování se mu ale nemoc podařilo porazit. Herec také nikdy neztrácel pozitivní přístup k životu, což je u rakoviny jedna z nejdůležitějších věcí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy