Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jednoduché triky pro fantastický domov

Jednoduché triky pro fantastický domov
Zdroj: Dovido.cz
bytové doplňky

Neútulné bydlení se nenosí. Nejen, že v takovém příbytku prakticky nikdo nechce bydlet, ale také mluvíme o nehezké domácnosti, která oku zkrátka nelahodí. Pokud vám přijde, že je vaše domácnost naladěná, bohužel, přesně na tuto vlnu, prozraďme si jednoduché triky, které udělají z obydlí fantastický domov. A ani se keramické prasátko strážící váš rodinný rozpočet příliš neotřese.


Nedotčené stěny se nenosí

Bydlet v domácnosti, ve které vás obklopují jenom prázdné zdi není zrovna sympatické, nemyslíte? Interiér je na první pohled nezařízený, prázdný a možná až trošku nudný. Proto to napravte, a to tím, že stěny zaplníte fotografiemi nebo oblíbenými obrazy. Pokud vám tyto bytové doplňky nejsou zrovna po chuti, zachrání to tapety na zeď, které nenechají zdi zcela prázdné.

Zatímco na fotografiích mohou být členové vaší domácnosti, obrazy mohou být ukázkou toho, jakému umění dáváte přednost či jakého autora máte nejraději. Případně pokud jste sportovci, můžete na své stěny pověsit police a na ně pak získané medaile nebo poháry, které budou známkou úspěšné kariéry, jež máte za sebou.

Jednoduché triky pro fantastický domov


Knihy mají své kouzlo

I když nepatříte k vášnivým čtenářům, na první pohled působí velmi dobře, pokud do svého interiéru zakomponujete knihovnu, kterou naplníte obrovským množstvím knih. I když jste žádné z nich nečetli, mohou být ukázkou toho, co byste si jednoho dne vlastně rádi přečetli, nebo jaká beletrie vás baví. Knihy budete muset nakoupit a při nákupu vyvstanou na světlo světa vaše preference, není-li tak?

Navíc bylo prokázáno, že jak velké knihovny plné knih, tak menší skříňky či poličky, na kterých jsou knihy vyskládány jedna za druhou, vás dokážou dostat do naprosto neuvěřitelné pohody.

Nechybí vám v interiéru zelená?

Stejně jako knihy mají své kouzlo a s interiérem opravdu dokážou udělat divy, umí to podobně i zelená barva. Podle odborníků je zelená balzámem na duši, která prakticky vždycky působí na člověka příjemným způsobem. Do interiéru barvu zakomponujte nenásilnou formou, která bude působit uklidňujícím dojmem. Stejně tak sázejte spíše na tlumené, zemité odstíny než na vykřikující, neonovou alternativu barvy. A můžete si být jistí tím, že se váš domov na první pohled naprosto změní. 

Jednoduché triky pro fantastický domov


Zelenou můžete do interiéru přinést mnoha způsoby. Zatímco někdo si rovnou pomaluje zdi, jiný dává přednost pokojovým rostlinám, které jsou zmiňovanou nenásilnou formou. 

Dřevo jako kus přírody v domě

A když už do svého interiéru přidáváte prvky zelené barvy, zvažte také dřevěné drobnosti. Dřevo jako takové není strohým doplněním, nýbrž tím, co z příbytku udělá útulný domov. V současné době jsou populární dřevěné obklady, nebo dřevěné masivní stoly s kovovým podnožím. To, čemu dáte přednost, je ostatně na vás. 

Ať už se rozhodnete pro jakékoli zakomponování dřeva do interiéru, můžete si být jistí tím, že ke zmiňované zelené půjde víc než dokonale. 

Jednoduché triky pro fantastický domov


Pusťte do domu světlo

Přijde vám, že je váš interiér spíše smutný, než neútulný? Je načase pustit do interiéru světlo! Pryč s robustními závěsy, které jsou jenom lapači prachu. Odstraňte z oken nepoddajné rolety, které jenom zabraňují slunečním paprskům vklouznout do interiéru. Naopak se snažte mít okna stále volná, bez sebemenších překážek, které by zabraňovaly průniku světla dovnitř.

Člověk se bude až divit, jak velkou moc světlo má. A hlavně jak dokáže opticky zvětšit interiér, což ocení nejen obyvatelé menších bytových jednotek.

Co se týče světla po setmění, pracujte s různými tóny. Zatímco teplé světlo patří spíše do ložnice, studené je vhodnější zakomponovat do obývacího pokoje, kde podpoří lidskou pozornost.




Související články

Další články

Nejnovější kauzy