Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Je Iva Pazderková v Survivoru na pokraji psychického kolapsu? Slova Ivy Frühlingové překvapí!

Iva Frühlingová se vyjádřila k účastníkům reality show Survivor
Zdroj: se souhlasem I. Frühlingové
+ Dalších 6 fotografií
podpora

Zpěvačka a moderátorka Iva Frühlingová (39) patří mezi celebrity, které šly se svou kůží na trh a veřejně přiznaly psychické problémy. Panické ataky, které se u ní projevily, když bylo jejímu synovi Adamovi teprve osm měsíců. Dlouhých pět let na sobě intenzivně makala, aby se uzdravila. Vzhledem ke svým bohatým zkušenostem se pro eXtra.cz vyjádřila i k účastníkům reality show Survivor Ivě Pazderkové (41) a Vojtovi Drahokoupilovi (26), kteří také trpí panickými atakami. 

Správné rozhodnutí

Mladý zpěvák Vojta Drahokoupil odstoupil ze soutěže vlastně ještě dříve, než celá začala, právě z důvodů nejen fyzické, ale zejména psychické náročnosti. I když si chtěl dokázat, že to zvládne, bohužel ho nakonec jeho stavy neovladatelné paniky natolik ovládly, že se raději rozhodl pro návrat zpět do bezpečí a pohodlí domova.

Ačkoliv se jeho rozhodnutí vysmívala půlka Čech i Moravy, podporu mu vyjádřila zpěvačka Iva Frühlingová, která ví až moc dobře, o čem je řeč, hrůzy panické ataky totiž zažila na vlastní kůži. Mladého zpěváka navíc pochválila, protože kdyby sama tehdy nepřecenila své vlastní limity, nemusela mít její nemoc tak dalekosáhlé následky.

"Když bylo potřeba, neupustila jsem tehdy od věcí, které mě stresovaly, a nerozpoznala paniku," řekla krásná moderátorka pro eXtra.cz. "Je dobře, že Vojta Drahokoupil uměl dobře vystihnout, že už se to blíží, a rozhodl se odstoupit. Myslím si, že je důležité víc se znát a vědět, že když to nastoupí, je potřeba si odpočinout nebo odejít z té situace a bylo to jistě správné rozhodnutí z pohledu někoho, kdo to taky zažil nebo zažívá," dodala Iva.

Iva k Ivě sedá....

Stejně jako Frühlingová tak i její kamarádka Iva Pazderková se potýká se záchvaty paniky. I když bývalé soukmenovkyně z kmene Mao o známé herečce tvrdí, že je psychicky velmi nevyrovnaná, její kamarádka na ní nic takového nepozoruje. "Na Ivě nevidím, že by bylo něco v nepořádku. Já jsem se s ní viděla asi před půl rokem a zdá se mi úplně v pohodě," vyjádřila se na účet přítelkyně Iva Frühlingová. "Tak ono asi jde fungovat i tak, že na sobě člověk nedává nic znát. Jestli je to něco nového, tak o tom nevím," připustila.

Co je panická ataka

"Za panickou ataku označujeme stav, při němž dotčená osoba dostane náhlý a nečekaný (bez zjevné příčiny) záchvat strachu a úzkosti, který bývá provázen lapáním po dechu, nemožností dodechnout, omdlením, paralýzou, neschopností se pohnout a podobně," vysvětluje psycholožka Poláčková.

Polibek Mozkomora

"Člověku hučí v uších, zatmívá se mu před očima, cítí hrůzu, která ho zcela opanuje. Jako by to byla jeho poslední minuta, jako by měl infarkt, mrtvici a všechno zlomené v jednu vteřinu, ztrácí kontrolu nad sebou, nad svým vědomím... Lze si to představit tak, jako když vám chce dát polibek Mozkomor," dodává docentka Poláčková.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy