Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jaromír Jágr v slzách: Zemřel jeho spoluhráč z NHL Chris Simon. Spáchal sebevraždu

Jaromír Jágr přišel o spoluhráče z NHL Chrise Simona.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Pavel Dvořák/Profimedia
+ Dalších 6 fotografií
Úmrtí

Spoluhráč Jaromíra Jágra z NHL Chris Simon je po smrti. Informovalo o tom vedení NHL na svých stránkách. Jeho rodina poté potvrdila, že se jednalo o sebevraždu. Bývalému útočníkovi bylo 52 let.

Bývalý útočník NHL Chris Simon zemřel. Jednalo se o hráče s drsnou pověstí. Nejednou se na ledě zachoval agresivně až zákeřně, dlouhá léta hrál na pozici útočníka. Po boku legendárního Jaromíra Jágra hrál mezi lety 2001 až 2003 ve Washington Capitals, znovu se potkali hned v sezoně 2003/04 v NY Rangers. Smutnou zprávu o smrti Simona přinesl web NHL.


"Byl to opravdu dobrý hokejista, který uměl dávat góly, byl hodně slyšet i v kabině a byl prvním mezi těmi, kteří se uměli postavit za své spoluhráče. Mimo led to byl neskutečný chlap, pečující otec, syn, bratr a přítel. Bude nám moc chybět," prohlásil prezident Avalanche Joe Sakic.

"National Hockey League je zarmoucena úmrtím Chrise Simona, který během 15 sezon odehrál více než 800 zápasů NHL. Nelítostný bojovník a skvělý spoluhráč Simon vyhrál Stanley Cup s Coloradem v roce 1996, v roce 1998 se dostal do finále Stanley Cupu s Washingtonem a v roce 2004 ještě i s Calgary. Vyjadřujeme upřímnou soustrast jeho rodině, přátelům a bývalým spoluhráčům," stojí v prohlášení NHL.

Doporučené video s Jaromírem Jágrem.


Byla to sebevražda

Jeho rodina poté potvrdila, že se jednalo o sebevraždu. Chris Simon naposledy vydechl v pondělí večer, kdy si vzal sám život. Podle webu CBC měl trpět chronickou traumatickou encefalopatií (CTE), která mu byla diagnostikovaná až po smrti. "Rodina pevně věří a byla svědkem toho, že Chris měl nesmírné problémy s CTE, což bohužel vedlo k jeho smrti," stojí v prohlášení, které poskytl Simonův bývalý agent Paul Theofanous. Porucha mozku byla zjištěna u dalších hráčů z NHL, a to například u Boba Proberta, Dereka Boogaarda a dalších. Simonovi bylo pouhých 52 let.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy