Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jarní dovolená v duchu hesla „no stress“

Jarní dovolená v duchu hesla „no stress“
Zdroj: Blue Style
pohodová dovolená

Nekonečné písčité pláže, paprsky slunce mihotající se na vlnách vyhřátého Atlantiku a večery protančené v africko-portugalských rytmech legendární „morny“. To jsou Kapverdské ostrovy – místo, kam má stres celoročně vstup zakázán, stejně jako špatné počasí. 

Kapverdy, které leží u západního pobřeží Afriky, tvoří 10 ostrovů a 5 menších ostrůvků. Mezi turisticky nejdostupnější patří ostrov Sal pojmenovaný po soli, kam se z Prahy dostanete přímý letem už za 7 hodin. „Sal je ideální destinací pro každého turistu. Nabízí nejen odpočinek na krásných plážích, ale i řadu poznávacích a adrenalinových zážitků a také bohatý noční život. Velkým bonusem jsou také místní obyvatelé, kteří se řídí heslem no stress. Neustále se usmívají a vše berou s klidem,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Pro milovníky odpočinku i adrenalinu

I když je na Salu slunečné a teplé počasí po celý rok, nejlepší doba pro trávení dovolené je na přelomu března a dubna. Teploty se v tomto období pohybují kolem příjemných 25 až 28 °C a fouká zde příjemný vítr, který přeje nejen celodennímu opalování a koupání, ale i vodním sportům. Mořské vlny můžou zájemci zdolávat na surfu nebo si pod dohledem instruktorů vyzkoušet kitesurfing, kombinaci speciálního prkna a tažného draka. „Jedná se o aktivitu vhodnou i pro začátečníky, vše vás naučí vyškolení instruktoři. Nejdříve zažijete suchý trénink na písku a pak už směle na moře,“ popisuje Lenka Pátek z CK Blue Style.

Jarní dovolená v duchu hesla „no stress“


Kouzelná podívaná

Ostrov Sal je sice rozlohou malý a s půjčeným autem či skútrem ho procestujete za jeden den, ale rozhodně je tu co vidět! Stojí za to vyrazit na výlet do pobřežní oblasti Buracona se sopečnými skalisky a zátokou. Pokud nebudou příliš velké vlny, můžete se v ní i vykoupat. Když je však Atlantský oceán rozbouřený, zažijete úžasnou podívanou. Voda naráží do skalisek a stříká do výšky několika metrů.

Jarní dovolená v duchu hesla „no stress“

Další lákadlem Buracony je hluboká jeskyně Odjo Azùl neboli Blue Eye. Jak napovídá název, připomíná modré oko. A to díky svému tvaru a slunečním paprskům. Ty kolem poledne ozáří písčité dno jeskyně, propojené s oceánem, a vznikne úžasný odraz. Je ideální dorazit sem mezi 11. a 13. hodinou, kdy tento jev nastává.

Jarní dovolená v duchu hesla „no stress“

Jako Mrtvé moře

Unikátním místem je také bývalý solný důl Pedra de Lume, který se nachází ve vyhaslém sopečném kráteru. Ve zdejší vyprahlé krajině si budete připadat jako na Divokém západě. Součástí komplexu je i solné jezero Salinas, ve kterém se můžete i vykoupat. „Zdejší jezero je ještě několikanásobně slanější než Mrtvé moře a díky vysoké hustotě vody se tady prakticky nemůžete potopit. V podstatě se dá říct, že jen tak sedíte nebo ležíte na hladině. A stejně jako Mrtvé moře, tak i jezero Salinas má léčivé účinky. Pomáhá na ekzémy a další kožní problémy,“ říká obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek.

Jarní dovolená v duchu hesla „no stress“

Kde se ubytovat

K vydařené dovolené patří i kvalitní hotely, kterých je na Salu hned několik. Nejčastěji se jedná o čtyřhvězdičkové a pětihvězdičkové. „Doporučuji nově otevřený hotel Riu Palace Santa Maria, který se nachází na nejkrásnější pláži ostrova Santa Maria beach. Je to skvělé místo, jak pro rodiny s dětmi, tak i pro cestující bez dětí. Pro ně jsou vyhrazené pokoje v hotelové části pouze pro dospělé,“ dodává Lenka Pátek z CK Blue Style.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy