Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Fotbalista Rajnoch promluvil o boji s alkoholem: Málem mě zničil. Znovu jsem se narodil, přiznává

+ Další fotografie

Bývalý fotbalový obránce Jan Rajnoch (41) promluvil o svém démonovi, který ho dlouhé roky sužoval. Řeč je o alkoholu. Sportovec je už dva roky abstinentem a k pivu, vínu či něčemu ostřejšímu si dnes ani nepřičichne. V rozhovoru pro eXtra.cz promluvil o svých dřívějších problémech. "Znovu jsem se narodil," řekl mimo jiné. 

Jan Rajnoch se netají tím, že měl v minulosti velké problémy s alkoholem. Jeho stav byl tak vážný, že musel vyhledat pomoc odborníka. "Vždycky musí nastat nějaká věc, která vás donutí si to uvědomit. Mně se stal takový exces, který byl těžko pochopitelný, jak pro moje okolí, tak i pro mě. V tu chvíli jsem si řekl dost a začal jsem žít jiný život. V podstatě jsem se znovu narodil," řekl sportovec pro eXtra.cz.

Rajnoch je abstinentem už dva roky. Za tu dobu se na alkohol ani nepodíval. "Úplně se tomu vyhýbám, vzal jsem to jako životní styl. Musel jsem přijmout fakt, že už to není součástí mého života," přiznal. Bývalý obránce neměl problémy jen s alkoholem, ale také s psychikou. Dnes už je na tom lépe, ale sportovní minulost byla jedna z příčin, proč se Janovi přitížilo po této stránce.

Rajnoch je otcem dvou dcer

Odchovanec Sparty kdysi přiznal, že alkohol byla jedna z příčin, proč se rozvedl. Z bývalého manželství má ale dvě krásné dcerky, pro které se snaží být tím nejlepším otcem. Bez pití alkoholu se mu to skvěle daří.

Jak si nyní vlastně udržuje životní pohodu? "Mám nějaké mentální tréninky, které se snažím aplikovat. Taky jedu na 60 procent a 40 procent bych měl odpočívat, což se stále učím," dodal na závěr fotbalista. Redakce eXtra.cz Jana Rajnocha vyzpovídala na představení nového podcastu Nezávislá od novinářky Lucie Šáleové, který je zaměřen právě na tuto tematiku.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy