Trendy
válka na Ukrajině Ano, šéfe! Hell´s Kitchen Česko 2025 Zrádci 2025

Jakub po natáčení Ano, šéfe! zuří: Ušili na mě podraz, udělali z nás alkoholiky, brání se

Jakub v rozhovoru pro eXtra.cz.
Zdroj: eXtra.cz/ Tomáš Martínek
Předchozí Další
+ Dalších 19 fotografií
Ano, šéfe!

Šumavský penzion a restaurace Pláně prošly náročnou zkouškou. Navštívil je obávaný Zdeněk Pohlreich. Provoz vede Jakub společně se svou manželkou, se kterou vychovávají čtyři děti. To nejmladší je navíc do chodu podniku zapojeno víc, než by bylo podle známého šéfkuchaře vhodné. I přes výhrady rodina získala nálepku s jednou hvězdou, má to ale malý háček. Redakce eXtra.cz proto vyrazila na místo zjistit, zda už si rodina ocenění nalepila.

Penzion a restaurace Pláně jsou uprostřed nerušené šumavské přírody. Rodinný podnik vlastní Jakub s manželkou Eliškou, společnými silami se snaží ho pořádně rozjet a přilákat klientelu. A to je i právě důvod, proč pozvali Zdeňka Pohlreicha. Od natáčení uběhl více než rok a hodně se toho změnilo. Majitel a kuchař v rozhovoru pro eXtra.cz prozradil, jak to bylo s prázdnými lahvemi od alkoholu a jak naložil s nálepkou od známého šéfkuchaře.

Hned při příjezdu čeká na Pohlreicha poněkud nevšední obsluha. Eliška, která v penzionu pracuje nejen jako servírka, totiž obsluhuje s dítětem ve vaku na hrudi. To známý šéfkuchař jen těžko rozdýchával. Podle Jakuba to ale hostům nikdy nevadilo. „Naopak ti lidé říkali: ‚Jé, vy jste dobrá, já vás obdivuju, teda vy jste frajerka! Jó paní, dobrý, klobouk dolů před vámi,“ říkal v rozhovoru.

Stejně jako v každé restauraci si Pohlreich objednal hned několik jídel. S úspěchem se však u něj předložené pokrmy nesetkaly. A to ani hamburger, při kterém si Jakub tolik věří. „Hamburger je nedochucený, suchý jak dědkův skalp, a nakonec tu máme p*čovinu desetiletí, churros na Šumavě,“ hodnotil svým suchým humorem šéfkuchař.

Kromě jídla si posvítil i na samotnou kuchyň. Její hodnocení dopadlo ještě hůře než samotné pokrmy. „To byla taková podpásovka od nich, protože my jsme uklízeli do půlnoci ve čtyřech lidech a režisér za námi přišel a řekl: ‚Neuklízejte. Vy*erte se na to. Radím vám dobře, odpočiňte si. Je to pro vás dobrý.‘ A druhý den udělali tohle,“ sdělil Jakub, který ze strany televize cítí křivdu.

„Byl to podraz. Otevřeli vyčištěnou, vydezinfikovanou mikrovlnku a holka ji zabouchla se slovy: ‚Fuj, to je hnus!‘ A jenom aby to nebylo vidět na kameře, tak ji rychle zabouchla. Křičela: ‚Tady jsou myši!‘, a přitom tam nebyly. Pak křičela: ‚To je hnus! Tady bych nejedla!‘ A potom na konci toho natáčení: ‚Prosím tě, udělej mi burger,‘“ řekl Jakub.

Doporučené video: Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem


Velkým tématem třetího dílu Ano, šéfe! byla konzumace alkoholu. Tomu podle Pohlreicha manželé holdovali více, než by bylo vhodné. Během samotného natáčení Eliška vyhazovala prázdné lahve od tvrdého alkoholu. „Do mrazícího stroje se dala lahev těsně před koncem natáčení a druhý den na začátku natáčení byla ta lahev prázdná. Jenomže ta lahev, když se do toho stroje dává, tak tři čtvrtě odteče do toho stroje. Mezitím tady byl zákazník, který pil ten daný alkohol, který byl v tom mrazícím stroji. Vypil několik panáků a dokonce mě i manželku na panáka pozval. Nějaký alkohol se z toho stroje vypil, tři čtvrtě litru tam ale zůstalo,“ brání se Jakub, kterého Pohlreich obvinil, že své problémy řeší právě alkoholem.

Jakub sice na kameru přiznal, že si občas panáka tvrdého alkoholu dopřeje, označení alkoholika však drsně odmítá. „Není to tak, že bychom pili nějak přes míru. Ani že bychom byli alkoholici. Vždycky to bylo až po odvedené práci, když jsme věděli, že máme padla, nebo že budeme mít třeba dvě tři hodiny volno do večera. Udělali z nás alkoholiky, ale nemyslím si, že to bylo tak horké,“ sdělil Jakub.

Překvapivý návrh

A jak už je u Pohlreicha zvykem, i do penzionu Pláně se po čase vrátil, aby zjistil, jak si Jakub a jeho rodina vedou. Šéfkuchaře však znovu čekal nepříjemný pohled. Zanedbaná kuchyně, která by potřebovala důkladný úklid. Přestože se jídlo posunulo kvalitou vpřed, podle šéfkuchaře to stále nestačilo ani na jednu hvězdičku.

Jakubovi však nabídl řešení. Pozval ho do své restaurace, aby mu ukázal, jak má profesionální provoz fungovat. A to nebylo zdaleka vše. Kromě nabídky navštívit Next Door dostal Jakub i nálepku s jednou hvězdičkou. Nalepit si ji však mohl až v momentě, kdy to uzná za vhodné. „Zatím je schovaná na baru, čekáme na schválení od produkce pořadu,“ řekl Jakub, který by ji podle svých slov už klidně nalepil.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy