Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jak snídá Ewa Farna? Možná kvůli tomu, co baští, má tak velký zadek!

Ewa by se měla zamyslet nad výběrem snídaně.
Zdroj: Instagram
+ Dalších 56 fotografií
Ewa Farna (24) se rozhodla, že vyvrátí řeči o jejím nevhodném stravování. A šla na to rozhodně lišácky... Vyfotila snídani, kterou si pravidelně dopřává se svým manželem Martinem Chobotem, věříc, že právě dobrůtky na talíři jsou tím, co lidi přesvědčí, že je vše v pořádku. Jenže, Ewo, není! Redakce eXra.cz oslovila výživovou specialistku, která zdvihla varovný prst. Možná právě nevhodné stravování je tím, proč krásná zpěvačka kyne jako těsto.

Ewa před časem přiznala, že má problém se stravováním kvůli tomu, že je stále v jednom kole. Neumí si načasovat stravování. Už se trošku těšila, jak se pochlubí, že se u ní ve stravě něco změnilo. A už jen to, že nad tím přemýšlí, je dobré. Jenže by měla zvolit lepší výběr potravin. Třeba pečivo je obecně průšvih, pokud není zvoleno to nejvhodnější.

Redakce eXtra.cz oslovila Štěpánku Čápovou, která se specializuje na nutriční poradenství, a i přes sympatie k Ewě by volila snídaňové menu lépe. "Ewu mám já i moje dcera moc ráda, a proto posílám i s pozdravem pár rad k jejímu jídelníčku, jinými slovy tipy pro vylepšení snídaní tak, aby měla Ewa plno energie a cítila se fit. Předpokládám, že porce na fotografii není pouze pro jednoho strávníka, takže k porci se vyjadřovat nebudu, ale i ta je důležitá. Jsem ráda, že se na jejím talíři pro snídani vyskytuje ovoce, to je dobrý základ pro nastartování dne. Fajn je i mozzarela s rajčátky a salátem," popsala kladné potraviny na Evině talíři specialistka.

Jenže pak si všimla džusu, který by měl být opravdu kvalitní. "U ovocného džusu je pak rozhodující jeho kvalita, tedy aby skutečně pocházel z ovoce a ne z průmyslové šťávy, což z obrázku nemohu posoudit, stačila by ale menší sklenice .Co bych Ewě doporučila ze snídaňového jídelníčku, ale i jídelníčku obecně vyřadit, je margarín a raději jej ve střídmém množství nahradit máslem, nebo něčím z rostlinných zdrojů jako třeba kešu nebo mandlovým máslem. Rozhodně bych vynechala uzeniny - salámy pro vysoký obsah tuku, nízký obsah masa - bílkoviny a zbytečné množství přídatných látek a soli. U šunky pak radím střídmost v tom, jak často po ní sáhneme a pečlivý výběr takové, která má nejlépe 95% masa a minimum konzervantů. Co se týče pečiva, jeho kvalita a složení není z obrázku úplně patrná, zřejmě jde o nějaký druh tmavého pšeničného pečiva. Pro udržení se fit, dobré trávení a doplnění živin i energie na delší čas bych doporučila spíše celozrnný žitný chléb z kvasu. Pro naše zažívání je mnohem příznivější a nezatěžujeme naše střevo obtížným zpracováváním pečiva s droždím. Ať vám to dál hezky zpívá, Ewo a cítíte se fajn," dodala Čápová.

Je jasné, že Ewa je na dobré cestě. A až se příště pochlubí svým zadkem, bude jistě v mnohem lepší kondici. Držme Ewě palce...

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy