Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jak ovlivnit hlasování ve StarDance? O postupu v soutěži rozhodují porotci i diváci

Porota StarDance 2023
Zdroj: eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 6 fotografií
PRAVIDLA

Nová řada StarDance... když hvězdy tančí odstartovala a má již i své první vyřazené. Jak divácké hlasování ovlivňuje hodnocení poroty a rozhoduje o tom, kdo vypadne? Pojďte si s redakcí eXtra.cz zopakovat pravidla.

První vyřazovací večer dvanácté řady StarDance se stal osudným pro herce Davida Prachaře a jeho tanečnici Zuzanu Dvořákovou Šťastnou, kteří se tak stali prvním párem, jenž opustil soutěž.

Páry se každoročně skládají z deseti osobností české populární kultury a deseti profesionálních tanečníků. Ti poté své slavné partnery učí tančit a poradit si s tanečním parketem. Jak se jim to daří, to pak hodnotí porota a televizní diváci.

Jak probíhá hlasování ve StarDance?

Porota, v této řadě ve složení Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Richard Genzer, udělí po odtančení každému páru body ve škále od 1 do 10, což jim vytvoří základ. Hlasování poté však zásadně ovlivní ještě diváci, kteří hlasují formou SMS, jež posílají svému oblíbenému páru po dobu jednoho týdnu po odvysílání onoho dílu.

Obě formy se pak následně zkombinují. Jak? Páru, který získá od diváků nejvíce hlasů, se k jeho hodnocení od poroty přičte počet bodů rovnající se počtu zbývajících párů. Tak to pak postupuje do jedničky, takže pár, který získal v diváckém hlasování nejméně bodů, dostane bod jeden. Soutěž pak opouští pár s nejnižším počtem hlasů.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

StarDance 2023

Dvanáctá řada StarDance …když hvězdy tančí odstartovala v České televizi v sobotu 14. října 2023. Na parketu poměřilo své taneční schopnosti deset osobností. Finále StarDance 2023 se uskutečnilo v sobotu 16. prosince 2023.

StarDance 2023 - soutěžící, finále

Související články

Další články

Nejnovější kauzy