Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

I starosta Kyjeva míří na frontu: Bývalý boxer Kličko chce bránit svou zemi!

Vitalij Kličko jde boje.
Zdroj: Twitter Rogers Ishimwe
+ Dalších 8 fotografií
Válka na Ukrajině

Bývalý boxerský šampion v těžké váze a nynější starosta Kyjeva Vitalij Kličko řekl, že se připojí ke svému bratrovi Vladimirovi a budou společně bojovat v "krvavé válce" proti ruské armádě, která ve čtvrtek zahájila invazi na Ukrajinu. Rovněž jeho bratr Vladimir je boxerský šampion.

„Nemám jinou volbu, musím to udělat. Budu bojovat,“ řekl britské televizi ITV 50letý starosta Vitalij Kličko, jemuž se za jeho sportovní kariéry přezdívalo Doktor železná pěst. Kyjev je podle něj v ohrožení a nejdůležitější je spolupracovat s policií a s armádou na ochraně kritické infrastruktury. Například zajistit, aby nebyly přerušeny dodávky elektřiny, plynu a vody.

Civilisté jsou podle Klička připraveni bojovat po boku vojáků. „Věřím v Ukrajinu, věřím v mou zemi a věřím ve své lidi,“ řekl.

Jeden z nejlepších boxerů všech dob

Jeho bratr Vladimir se tento měsíc připojil k aktivním zálohám ukrajinské armády a řekl, že láska k jeho zemi jej nutí k tomu, aby ji bránil. „Ukrajinský lid je silný. A zůstane věrný sám sobě i přes tuto tvrdou zkoušku. Jsou to lidé, kteří touží po suverenitě a míru. Lidé, kteří považují Rusy za svoje bratry,“ napsal ve čtvrtečním příspěvku.

Mnozí experti považují bratry Kličkovy za jedny z nejlepších boxerů všech dob. Velkou část dětství strávili v Čechách, neboť jejich otec sloužil jako vojenský letec na letišti v Milovicích. Mezi roky 1980 a 1985 žila celá rodina v Mimoni.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy