Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Hyeny se slétají: Kolega podal na Baldwina žalobu kvůli neúmyslnému zastřelení kameramanky

Zesnulá kameramanka Halyna Hutchins byla původem z Ukrajiny.
Zdroj: profimedia / koláž eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
Žloba

Člen štábu z natáčení filmu Rust ve středu podal žalobu na herce Aleka Baldwina, který minulý měsíc nechtěně zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou. Baldwin a další filmaři se podle něj dopustili zabití z nedbalosti, informovala agentura Reuters.

Baldwin 21. října při natáčení westernu Rust v Novém Mexiku vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a 48letý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene.

Serge Svetnoy obvinil producenty a další členy štábu, že nedodržovali bezpečnostní standardy. Úřady v městě Santa Fe věc nadále vyšetřují a dosud v této věci nikoho neobvinily.

"Zjednodušeně řečeno, nebyl žádný důvod, aby se v tom revolveru Colt ráže 45 nacházela ostrá kulka, respektive aby se nacházela kdekoliv v místě natáčení filmu Rust. Přítomnost kulky v revolveru představovala smrtelnou hrozbu pro všechny v jeho blízkosti," stojí v žalobě.

Držel ji v náručí

Svetnoy byl jedním z mála lidí ze štábu, kteří byli přímo u toho, když se smrtelná nehoda odehrála. V žalobě uvedl, že Hutchinsovou držel v náručí, když krvácela z rány v hrudníku, což ho podle jeho slov bude "navždy pronásledovat". Požaduje proto blíže neurčenou částku jako odškodnění.

Žaloba míří mimo jiné na zbrojířku Hannah Gutierrezovou, která měla na starosti zbraně, a asistenta režiséra Davea Hallse, který vyšetřovatelům řekl, že to byl on, kdo Baldwinovi zbraň během nácviku předal.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy