Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hvězda StarDance: Tornádo poničilo naši taneční školu, ale co jsou rozbitá okna

Václav Masaryk tančil s Monikou Absolonovou ve StarDance.
Zdroj: koláž eXtra.cz/Česká televize/Václav Masaryk
+ Dalších 6 fotografií
tornádo na Moravě

Václav Masaryk ze StarDance učí v Hodoníně tanec ve škole, která byla rovněž zasažena hrozivým tornádem. Jak Masaryk uvádí, jemu a jeho rodině se naštěstí nic nestalo. Masaryk je otřesen katastrofou, která se v jeho působišti odehrála.

Někdejší hvězdy StarDance, tanečníka a několikanásobného finalisty Mistrovství České republiky v latinsko-amerických tancích Václava Masaryka, se také dotkla katastrofa na jižní Moravě.

Taneční klub TK Classic při SVČ Hodonín, kde je Masaryk jedním z hlavních trenérů, totiž také postihlo ničivé tornádo. Škola, ve které taneční klub působí, zůstala bez oken a má výrazně poničenou střechu. Jak uvedl sympatický tanečník, „naštěstí jsem nebyl v Hodoníně a kamarádi vyvázli bez vážnějších potíží, nicméně mě celá situace strašně moc mrzí. Je to neuvěřitelná tragédie a ztráta. Lidé se v podstatě během několika mála vteřin ocitli ve velkých životních potížích.“

Tanečník, který ve StarDance v minulosti působil se zpěvačkou Monikou Absolonovou, herečkou a hudebnicí Bárou Polákovou a herečkou Kristýnou Leichtovou, tak momentálně nemůže v Hodonině připravovat juniorské taneční páry na soutěže. Uvádí ale, že „to momentálně není důležité“, a doplňuje: „Taneční klub není můj, je otce mé taneční partnerky Kláry a ten teď chudák uklízí před školou a snaží se to tam dát nějak do pořádku. Je fakt, že vysklená okna jsou v porovnání s ostatními problémy místních jen slabý odvar. To, co se tady stalo, je opravdu šílené.“

Masaryk je pracovně mimo své domácí působiště, ale jakmile to půjde, přiloží ruku k dílu. „Práce se nebojím, mám teď hodně aktivit mimo Hodonínsko, ale jakmile to půjde, přijdu tatínkovi mé partnerky a životní družky pomoci a vůbec pomohu rád každému, když to bude v mých silách. Naše problémy jsou teď v porovnání s postiženými opravdu nepodstatné“.

Charismatický tanečník, kterého letos také neuvidíme ve StarDance, se kromě profesionální přípravy soutěžních párů působících v Českém svazu tanečního sportu věnuje také kurzům pro ženy a veřejnosti.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy