Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Hvězda Podezření Denisa Barešová: Psychické ataky a odborná pomoc

Krásný Denisa Barešová sice nominaci neproměnila, ale moc jí to slušelo.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 18 fotografií

Herečce Denise Barešové je sice teprve 27 let, už nyní je ale zřejmé, že má před sebou hvězdnou kariéru. Nejenže je držitelkou ceny Thálie pro mladého umělce nebo umělkyni do 33 let, již podruhé po sobě byla nominována v anketě Český lev. Sošku nakonec letos nezískala. Hereččin talent má ale i stinné stránky věci - a to v podobě depresí, vyhoření a pravidelných seancí u psychoterapeuta. Právě o tom se před časem rozpovídala v rozhovoru pro Novinky.cz. 

Už ve dvanácti letech Denisa Barešová předvedla, kolik talentu se v ní skrývá. Právě tehdy totiž po boku Vlasty Chramostové jako Adélka zářila na prknech Národního divadla v inscenaci Babička. I to je důvod, proč její kroky následně vedly na DAMU. Od dětství totiž toužila být herečkou. Jejím velkým snem bylo zahrát si s Klárou Melíškovou. To se jí splnilo v minisérii Podezření, kde ztvárnila roli její dcery Terezy.

Splněný sen s Klárou Melíškovou

“Já jsem Kláru dlouhou dobu obdivovala jako herečku. Hrozně jsem si přála se s ní setkat. A myslím, že díky tomuto mému nastavení se nám od začátku dobře pracovalo. Na zkoušku jdete s naučeným textem, ale lépe se na to připravit moc nejde. Vzájemně jsme si nastavily prázdné ruce a braly si od sebe navzájem. S každým dalším zkoušením se ukázalo něco nového a dokázaly jsme se doplňovat. Když jsme byly obě vybrány, byla jsem hrozně šťastná,” svěřila se Barešová v rozhovoru, který redakce eXtra získala od tvůrců minisérie.

Právě za svou roli Terezy byla herečka podruhé nominována na Českého lva. První nominaci získala za roli Marcely v seriálu Kukačky. Tu neproměnila, stejně jako nyní i svou druhou. Smutnit však nemusí, nakopnutou kariéru má lépe, než většina jejích vrstevníků a jednou jistě vytouženou sošku získá.

Neproměněná nominace Českého lva

30. ročník Českých lvů

Nejlepší celovečerní hraný film

Vítěz: Il Boemo

Nominovaní: Arvéd, BANGER, Oběť, Světlonoc


Nejlepší herečka v hlavní roli

Vítězka: Klára Melíšková (Podezření)

Nominovaní: Barbara Ronchi (Il Boemo), Pavla Tomicová (A pak přišla láska), Vita Smachelyuk (Oběť), Natália Germáni (Světlonoc)


Nejlepší herec v hlavní roli-

Vítěz: Michal Kern (Arvéd)

Nominovaní: Adam Mišík (BANGER), Matyáš Řezníček (Hranice lásky), Vojtěch Dyk (Il Boemo), Martin Finger (Slovo)


Nejlepší herečka ve vedlejší roli

Vítězka: Martha Issová (Buko)

Nominovaní: Tatiana Dyková Vilhelmová (Grand Prix), Anna Kameníková (Grand Prix), Lana Vlady (Il Boemo), Denisa Barešová (Podezření)


Nejlepší herec ve vedlejší roli

Vítěz: Marsell Bendig (Banger)

Nominovaní: Saša Rašilov (Arvéd), Štěpán Kozub (Grand Prix), Miroslav Krobot (Kdyby radši hořelo), Oldřich Kaiser (Poslední závod)

Nejlepší televizní seriál

Vítěz: Devadesátky

Nominovaní: Pět let - Ondra, Stíny v mlze

“Tu cenu jsem sice nedostala, ale i tak jsem měla radost. Natáčení Kukaček pro mě bylo těžký, měla jsem tou dobou dost problémů sama se sebou a ta role byla náročná. Postava Marcely řeší nechtěné těhotenství, což je pro mě mimořádně těžký a bolestný téma, i když jsem ho ve svém vlastním životě naštěstí nikdy nemusela řešit. Odvedla jsem na té roli kus práce a nominace mi potvrdila, že to snad stálo za to. I když jsem se svým výkonem nejdřív nebyla spokojená. Když jsem se poprvé viděla na obrazovce, připadalo mi to jako festival chyb,” přiznala herečka v rozhovoru pro Novinky.

I když se může zdát, že herečce nic nechybí a má úspěšný a šťastný život, ona pravidelně dochází k psychoterapeutovi. A to již řadu let. “Na psychoterapii jsem začala docházet po DAMU. Tou dobou jsem se začala víc zaobírat sebou a svými potřebami. Začala jsem na ně klást důraz. Myslím, že tomu hodně pomohl čas strávený o samotě, kdy jsem byla jen sama se sebou. Přestala jsem se nutit do věcí, které se ode mě očekávají. Že třeba v pátek a v sobotu večer budu s kamarády na pivu. Někdo mi narval do hlavy – je pátek nebo sobota, tak co děláš doma? Na terapii docházím pořád. Je to cesta vnímavosti k sobě a ujasňování si toho, co v životě chci a na čem mi záleží,” přiznává herečka s tím, že cílem je být zdravá jak na těle, tak na duchu.

Život s panickou atakou

Herečka dost dobře ví, proč je pro ni psychická pohoda důležitá. Ačkoli se může zdát, že má nalajnovanou hvězdnou kariéru, jak nejednou naznačila, bývá často se svým výkonem nespokojená.

Herečka se před časem v rozhovoru pro iDnes dokonce svěřila, že trpí panickými atakami, které se poprvé projevily na jevišti. „Ačkoli mě moje práce naplňovala, současně mě stahovala dolů. Pak jsem měla panickou ataku na jevišti a to mě vyděsilo,“ přiznala Barešová, která s tím bojuje tak, že se snaží brát jenom role, které ji naplňují.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy