Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Hrdina Jakub Štáfek: Z auta zachránil holčičku, která se dusila. Zaskočil jí bonbón

Herec Jakub Štáfek s partnerkou.
Zdroj: Renata Bušková/eXtra.cz
+ Dalších 5 fotografií
Záchrana dítěte

Jakub Štáfek (33) se zachoval jako pravý hrdina. V den jeho třiatřicátých narozenin, které oblíbený herec trávil v zahraničí v Chorvatsku, se v jeho blízkosti začalo cizí rodině dusit dítě. Herec bez zaváhání ihned přispěchal na pomoc. Díky jeho rychlým reflexům holčička přežila. Dramatickou situaci Jakub popsal na svém Instagramu.

Jakub Štáfek zrovna cestoval trajektem na ostrov Hvar, když se v jeho přítomnosti začalo dusit cizí dítě. To herec nenechal jen tak bez povšimnutí a ihned mu poskytl první pomoc. Holčička měla štěstí, že Jakub tak bleskurychle zareagoval, protože prarodiče dítěte se zachovali jinak, než se herci líbilo.

Nepříjemný zážitek

Před měsícem se mi stala taková věc, o kterou bych se s vámi rád podělil. Na moje narozeniny, během cesty trajektem při výjezdu na ostrov Hvar, se ve vedlejším autě začalo dusit dítě. Paní, myslím, že to byla babička, ale jistý si nejsem, nevěděla, co dělat. O jejím manželovi, který raději sednul do auta a začal odjíždět, aby ho náhodou někdo nevytroubil, ani nemluvím,“ začal psát Štáfek na svém Instagramu.

„Přiskočil jsem tedy na pomoc. Paní neuměla moc anglicky, ale pochopil jsem od ní, že dítě nedýchá, což bylo poznat i z výrazu maximálně šestileté holčičky, která nevydala ani hlásku. Zaskočil jí bonbón. Jak já ty bonbóny nesnáším,“ pokračoval. Poté přidal pár rad, které z vlastní zkušenosti moc dobře zná, protože i on je starostlivým tatínkem.

Rozhovor s Jakubem Štáfkem

Rady Jakuba Štáfka

„1. Nedávejte dětem jídlo za jízdy, a už vůbec ne bonbóny. 2. Pokud máte i tak potřebu je krmit, je fajn znát základní postup při dušení, jako je například Heimlichův chvat či otočení dítěte a silné údery do zad. Samozřejmě záleží na věku dítěte, abyste mu zase neublížili. Já sám to ještě piluju. 3. Nikam neodjíždějte! Ostatní věci, jako auta na trajektu, počkají! Zdraví dítěte má prioritu před vším. A ten, kdo to nechápe, tak mu není pomoci. 4. Když vám někdo zachrání dítě, poděkujte mu. Myslím, že ho to potěší. Snad je to nejen pro tu rodinu ponaučení pro příště,dodal na závěr Štáfek.

O tom, že je Jakub pozorný tatínek, ví i redakce eXtra.cz, která herce vyfotila v Karlových Varech. Štáfek si tam vyrazil s rodinkou a kočárek téměř nepustil z ruky.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy