Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Houby na kyselo se smetanou. Pokrm skvěle chutná s těstovinami, bramborami i čerstvým chlebem

Houbová sezona se konečně rozjela a košíky a sociální sítě se postupně plní úlovky. Jak čerstvé houby nejlépe zpracovat? Receptů se nabízí velké množství, ve spolupráci s webem o vaření Toprecepty.cz jsme tentokrát vybrali houby na kyselo se smetanou.

Situace s růstem hub je značně proměnlivá, pravděpodobnost výskytu ve vašem okolí si můžete zjistit díky aplikaci Českého hydrometeorologického ústavu Pravděpodobnost růstu hub k určitému datu. Co z nasbíraných hub uvaříte, je jen na vás. My vás společně s webem Toprecepty.cz můžeme zkusit inspirovat. Jak připravit houby na kyselo se smetanou se můžete podívat ve videu na začátku článku.

Recept na houby na kyselo se smetanou

Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat: cca 400 gramů očištěných a nakrájených hub, 1 cibuli, lžíci másla, 100 ml zeleninového vývaru či vody, 200 gramů zakysané smetany, mléko, žloutek, lžíci hladké mouky, mletý kmín, několik kuliček nového koření, bobkový list, sůl, pepř, jemně nasekaný kopr, pár kapek z citronu a špetku cukru.

Postup přípravy

Nejprve jemně nakrájíme cibuli, pak ji zpěníme s novým kořením a bobkovým listem na másle. Přidáme houby, kmín, sůl, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut.

Poté přidáme zakysanou smetanu, lžíci hladké mouky a polovinu připraveného mléka. Asi 10 minut povaříme, pak přilijeme zbytek mléka s rozkvedlaným žloutkem.

Další minutu povaříme, přidáme kopr a odstavíme. Nakonec dochutíme citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Podáváme s těstovinami nebo bramborami. Tento pokrm je také výborný s čerstvým chlebem.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy