Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Houbové drama v Souboji na talíři: Přemek Forejt riskoval život pro slaninu

+ Dalších 6 fotografií

Češi jsou národ houbařů. A právě pro ně bude určen třetí díl Souboje na talíři, tentokrát pod taktovkou vášnivého houbaře a kuchaře Roberta Mikluše. Z houbařského oddílu má prý přezdívku Strakoš. Přemka Forejta přejmenuje na Kukmáka a z Honzy Punčocháře udělá Pařezníka, přičemž oslovovat je bude přátelsky 'klouzci'. Atmosféra se zdá idylická, ale jak se dozvíme v ukázce, kterou redakci eXtra.cz poskytla TV Nova, při boji o slaninu půjde o život.

Klouzci Přemek Forejt a Jan Punčochář se v této sezóně již potřetí utkají v Souboji na talíři. Tentokrát jim bude šéfovat herec Robert Mikluš, který si pro ně připravil nelehké úkoly. Oba šéfkuchaři budou mít za úkol připravit variaci na houbovou omáčku. Kdo prohraje, zatančí výrazový tanec osamělého klouzka v remízku v kostýmu houby.

Robert Mikluš je oblíbený herec obou kuchařů. "Úplně první natáčení této série Souboje na talíři jsme měli s Robertem Miklušem, kterého jsem obdivoval, když točil Luxus na talíři, a vždy jsem ho chtěl poznat. Je to hrozně fajn vtipný člověk," vzkázal redakci eXtra.cz Přemek Forejt prostřednictvím TV Nova.

Variace na houbovou omáčku

Jan Punčochář má prý Beskydy, kde se souboj natáčel, spojené s kysaným zelím. "Když se řekne houbová omáčka, každého napadne vařené hovězí, ale já si myslím, že to není úplně ta cesta, která by v Beskydech měla být. Viděl jsem bůček a najednou mi najížděly recepty," prozradil. Vezme proto vepřové maso, naplní právě kysaným zelím, zabalí jej a nechá pomaličku péct v houbové omáčce.

Přemek Forejt oproti tomu jede tak trochu na klasiku a hovězím nepohrdne, ačkoli pak bude zápasit s časem. K hovězímu s tmavou omáčkou zvolí jako přílohu lokše. V základu bude mít sušené houby shiitake, cibuli, česnek, rozmarýn, římský kmín. Nudy se tedy nakonec bát nemusíme.

Jak do toho vše zapadá ona vzácná slanina z ukázky, kvůli které Forejt nasadí vlastní krk? A kdo zatančí v kostýmu klouzka? To uvidíme ve středu 13. září ve 21:45 na TV Nova nebo Voyo.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy