Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Honosné sídlo Ivany Trump je na prodej za 600 milionů: Mramorové schodiště, sochy a jídelna jako z Versailles

Dům Ivany Trump jde na prodej.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
+ Další 3 fotografie
Okázalé sídlo

Kdo by chtěl žít v srdci Manhattanu v okázalém pětipatrovém domě s pozlacenými detaily a inspirací zámkem Versailles, nyní má příležitost. Jak píše Forbes, luxusní sídlo zesnulé Ivany Trumpové (†73) je na prodej, a to za 26,5 milionu dolarů (cca 600 milionů korun).

Jakmile člověk vešel do vápencového městského domu, který se nachází mezi ulicemi Pátá a Madison na prestižní manhattanské adrese Upper East Side, bylo to, jako by se přenesl do osmdesátých let 19. století. V tomto luxusním domě, který má pět pater, sedmnáct místností a pět koupelen, žila i žena bývalého prezidenta Donalda Trumpa Ivana Trump.

Čtyři měsíce po smrti Ivany Trump je její byt nabízen k prodeji, a to za 26,5 milionu dolarů, což je více než 600 milionů korun, jak píše Forbes. Ivana dům koupila v roce 1992 za 2,5 milionu dolarů, a to poté, co se rozvedla se svým bývalým mužem Donaldem Trumpem, který se s ní vyrovnal tím, že jí dal 14 milionů dolarů.

Opulentní dům plný soch

Vnitřek domu připomíná svou opulencí, jako když se snoubí 80. léta 19. století a pozlacený věk, tj. roky 1870-1900. Uvnitř se nacházejí točité mramorové schodiště, sochy, zlacené obložení, italské křišťálové lustry a hedvábné damaškové tapety.

Ivana svůj styl v knize Raising Trump popsala jako „luxusní a náladový“. Říká také, že strávila spoustu času přestavováním domova, protože v minulosti uvnitř bývala zubní ordinace. Každý pokoj má úplně jiný vzhled, například jídelna v domě byla inspirována zámkem ve Versailles.

Ivana Trump zemřela 14. července. Jedna ze zaměstnankyň ji našla bezvládně ležet na zemi pod schodištěm. Měla zemřít na zranění trupu, které utrpěla po nešťastném pádu, jak informoval The Guardian.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy