Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Herecká legenda Jiří Krampol slaví 85: Umírat se mi nechce. Slova o zamilování a chuti do života

Herec Jiří Krampol
Zdroj: koláž eXtra.cz/Renata Bušková/Se souhlasem ČT
+ Dalších 12 fotografií
NAROZENINY

Legendární herec, bavič a moderátor Jiří Krampol se v úterý 11. července 2023 dožívá 85 let. A i když ho sem tam zlobí rodinné prokletí v podobě průdušek, je moc rád na světě. „Jsem zamilovaný, umřít se ještě nechystám,“ řekl eXtra.cz.

Jiří Krampol: Narozeniny bez oslavy

„To jste hodní, děkuju za přání. Jak slavím? Měl jsem narozeninový večer v Divadle Broadway. V pondělí jsem měl představení Humoriáda, v úterý v Duchově vystupujeme s pořadem 7 pádů Honzy Dědka, jinak nic. Ani štamprličku si nedám,“ prozradil eXtra.cz herec Jiří Krampol.

„Ta číslovka mě sice trochu děsí, ale musím to brát tak, jak to je. Nic jiného mi nezbývá. Když bylo Jiřině Bohdalové devadesát, tak jsem jí říkal, ať si z toho nic nedělá, že ruská herečka Nina Jabločkina ve 117 letech jezdila ještě na zájezdy,“ směje se.

„Z toho čísla nemám žádnou zvláštní radost, ale tak to je. Někdo je prostě mladý a někdo starý. Tak já jsem starej,“ krčí rameny.

Určitě neplánuju, jak zaklepu bačkorama nebo kde budu ležet. Moje bývalá žena Martina dostala od prarodičů k Ježíšku místo v hrobce. Tak takové dárky nedávám ani nedostávám,“ nezapře v sobě vtipálka.

Přání ohledně vlastního pohřbu

„Mně osobně je nejsympatičtější, že když někdo zkape, tak se sejde parta kamarádů na louce. Každý položí oblázek, řekne o tom člověku nějakou historku nebo fór, dají si panáka a jdou pryč. To je pro mě důstojné. Vychází to ze židovské tradice, dělají to tak někteří lidé v USA. Žádné pohřbívání a velká slova. To by se mi líbilo. Jinak Jiří Sovák správně říkal: ,Umřít v osmdesáti letech není žádná tragédie, ale slušnost‘,“ připomíná Krampol.

Rozhovor s Jiřím Krampolem

Umírat se nechystá. Má lásku

„Umírat se mi ale zatím rozhodně nechce. Jsem zamilovaný, mám práci, a dokonce mě baví i žít,“ sdělil nám dojemně herec.

„Zaplaťpánbůh nemám problémy s cukry nebo s cholesterolem. Zdravý nejsem, ale nerouhám se, mohlo by to být podstatně horší. Asi mi trošku pomáhají sporty, které jsem dřív dělal,“ domnívá se bard, který své půlkulatiny už stihl oslavit se svou milou.

„S přítelkyní jsme si byli sednout v pondělí, dali jsme si malinko vína. Ale jen skleničku. Celkově se bojí jakékoli publicity. Když byla ta Broadway, říkal jsem jí, že tam čeká dvacet novinářů, kteří by ji nafotili. Tak tam nešla a všude vyšlo, že se vykašlala na moje narozeniny,“ usmívá se na závěr povídání pro eXtra.cz oslavenec Jiří Krampol.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy