Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Házení lahví, rvačky i bučení při hymně: Šokující finále Eura zastínilo buranské chování Angličanů

Angličtí fanoušci před zápasem.
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
euro 2021

Výsledek finálového zápasu fotbalového Eura mezi Anglií a Itálií opět zastínilo buranské chování anglických fanoušků. Ti se na uzdě neudrželi ani tentokrát a svému týmu tak dělali pouze ostudu.

Finále mistrovství Evropy ve fotbale je opravdovým sportovním svátkem pro fanoušky po celém kontinentu. Nejinak je tomu i v hrdém Albionu, který navíc živil naději na získání prvního mistrovského titulu. Jenže to by nebyli angličtí fanoušci, aby zase něco neprovedli.

Ještě před samotným začátkem zápasu byl Londýn svědkem divokých scén, při kterých létaly lahve a opilí fanoušci vyvolávali rvačky. Projevy jásání se odpoledne proměnily v chaos, přičemž některým fanouškům bez lístků se dokonce podařilo proniknout na stadion ve Wembley.


Záběry ukazují policii a pořadatele, jak se marně snaží zastavit zběsilé fanoušky, kteří strhli hrazení a valili se směrem k stadionu.

Fanoušci na Leicester Square pak házeli všude kolem lahve a celá oblast byla posetá odpadky. Další snímky ukázaly, jak fanoušci pálí italskou vlajku v centru Londýna. Úřady následně potvrdily, že několika fanouškům bez lístků se podařilo ve Wembley narušit bezpečnost, aby se dostali na stadion. Ti však měli být následně ostrahou vyhozeni. Policie uvedla, zatčeno bylo nejméně 45 osob.

Neúcta k hymně soupeře a narušení zápasu

Začátkem zápasu však ostudné chování anglických fans neskončilo. Při hymně Itálie se neudrželi a opět začali sborově bučet. Italové se tím však nenechali odradit a svoji hymnu zpívali z plných plic.

Aby toho nebylo málo, během zápasu na stadion vtrhnul fanoušek, který si pak hrál s pořadateli hru na kočku a myš.

Itálie nakonec po napínavém penaltovém rozstřelu zvítězila a odváží si z Wembley titul. Anglie si na své první vítězství na Euru ještě nejméně pár let počká. Doufejme, že její fanoušci mezitím dospějí.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy