Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Harry a Meghan Alžbětě II. před smrtí zlomili srdce: Chladně odmítli šanci ke smíření

Harry a Meghan, královna Alžběta II.
Zdroj: Profimedia, koláž
+ Další fotografie
Harry a Meghan

Vévoda Harry spolu s vévodkyní Meghan zazdili šance k usmíření s královskou rodinou. Opakovaně odmítli pozvání královny Alžběty II., která se tak nedožila urovnání vztahů ve své rodině. O chladném rozhodnutí ostře sledovaného páru informoval portál Fox News.

Princ Harry se svou ženou Meghan Markle hluboce zarmoutili umírající královnu Alžbětu II. Jen několik dní před skonem panovnice odmítl pár její pozvání ke společně strávenému víkendu, tvrdí komentátorka královské rodiny Kinsey Schofield v rozhovoru pro Sky News.

K odmítnutí mělo před skonem Alžběty II. loni v září navíc dojít hned dvakrát! S tvrzením původně přišla Katie Nicholl, královská korespondentka Vanity Fair, píše Fox News. Ta se ve své knize „Noví monarchové: Dědictví královny Alžběty a budoucnost Koruny“ dopodrobna věnuje odchodu vévody a vévodkyně z okruhu královské rodiny a veškerým důsledkům tohoto rozhodnutí.

My versus oni

Roku 2019, tedy ještě před oznámením svého odchodu, Harry s Meghan nepřijali pozvání Alžběty II. na prodloužený víkend v jejím milovaném skotském zámku Balmoral. Stalo se tak proto, že se prý podle zákulisních informací již postupně distancovali od královské rodiny.

„Královna tradičně pořádala velkou sešlost pro své mladší potomky. Vždy se na tyto víkendy těšila. A tehdy vévoda s vévodkyní ze Sussexu nedorazili,“ popisuje Nicholl. „Bylo mi řečeno, že by to již nevyhovovalo jejich příběhu, který byl doslova ‚my a proti nám ostatní‘,“ tvrdí a vysvětluje, že hrát si na spořádanou rodinku by nesedělo k jejich verzi.

Namísto rodinného setkání ostře sledovaný manželský pár zamířil s tehdy ročním synkem Archiem na Ibizu a jih Francie, což pozvedlo nejedno obočí.

Druhá šance

„Myslím však, že ještě dojemnější než léto 2019 byl sklonek toho posledního, kdy královna opět zvala Harryho a Meghan spolu s dětmi strávit s ní nějaký čas. Ale oni opět nemohli přijít,“ říká Nicholl. „Dovedu si představit, že toho princ Harry může nyní litovat,“ usuzuje expertka na královskou rodinu.

Roku 2020 princ Harry s Meghan Markle oznámili odchod z rolí seniorních členů královské rodiny. Jako důvod uváděli útoky ostrovních médií a rasistické tendence směrem k vévodkyni. Následně se přestěhovali do Kalifornie, kde v roce 2021 přišla na svět princezna Lilibet. Jejich vztahy s britskou královskou rodinou jsou nadále na bodu mrazu.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy