Hamburgery a tatarák z bizona: Pohlreich se v souboji restaurací vypraví do tajů Americké kuchyně
Zdeněk Pohlreich hledá nejlepší tuzemskou restauraci. Ve čtvrtém díle Pohlreichova souboje restaurací z produkce televize Nova ho diváci svým doporučením poslali za americkou kuchyní. Na masech na grilu je postavená celá národní kuchyně USA a v tom, kdo tamní pokrmy zvládne připravit lépe, se utká poděbradská Obora a pražský Dock House.
Americká kuchyně
Milovníci pořadů o vaření se mohou těšit na další díl pořadu Pohlreichův souboj restaurací. Oblíbený šéfkuchař Zdeněk Pohlreich miluje americkou kuchyni. Kdo by neměl rád symboly pravého amerického barbecue - začouzený t-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger?
Vybrat správné restaurace je oříšek, ale nakonec uspěly Obora a Dock House. V prvním kole podstoupí oba podniky tři zkoušky. Nejprve okusí zatěžkávací test, ve kterém musí obsloužit plnou hospodu v časovém limitu 120 minut od předkrmu až po dezert. Ve druhé zkoušce je navštíví tajný host a nakonec společně zabojují v Pohlreichově restauraci Next Door.
„Skvělá restaurace má určitě vynikající jídlo či vína, bezvadný personál, vymazlený interiér. Ta výjimečná k tomu svým hostům ještě přidá vášeň. Něco, co není měřitelné, ale prostě si toho jako host všimnete a velmi pravděpodobně se díky tomu stanete v tom podniku štamgastem,“ pochvaloval si Dock House Pohlreich pro eXtra.cz přes TV Nova.
Diváci si pochutnají pohledem
V lesoparku v Poděbradech se nachází restaurace Obora Jakuba Paruse. V interiéru jeho restaurace zaujmou návštěvníky lovecké vycpané trofeje. Při sestavování menu se inspiroval Kalifornií. Jako předkrm se budou podávat krevety s avokádem a tatarák z bizona. K hlavnímu chodu smažený krab v černé briošce a hovězí hruď z vlastního smokeru.
„Já jsem byl spíš vždycky takový ten “pionýr„, co přináší nově věci a suroviny, ale co se týče znovuobjevování, rád pracuji s vnitřnostmi a celkově s charakterním masem, které ještě před pár lety nikdo nechtěl, ale dnes není problém hosta přesvědčit do jehněčích ledvinek, hovězího srdce nebo do skopového. Jinak strašně rád pracuji například s kadeřávkem, pastinákem nebo tuřínem,“ prozradil o svém vaření Jakub Parus.
Nejnovější díl pořadu Pohlreichův souboj restaurací si můžete pustit na TV Nova ve středu ve 20:20 hodin.
Dokonalá past ve Zrádcích. Mia se neštítí ničeho, obelstila dalšího obětního beránka
Související články

Drsná kritika moderátora Jana Krause. Hosty vůbec nepouští ke slovu, zlobí se diváci

Zdeněk Pohlreich zařadil zpátečku: Vůči Babicovi jsem se choval jako hovado, kaje se

Zdeněk Pohlreich bude zase protáčet panenky. Pořad Ano, šéfe! se vrací a s ním pořádně vypjaté momenty

Zdeněk Pohlreich si sype popel na hlavu. Dohra zesměšňování Jirky Babici

Potvrzeno: Návrat Ano, šéfe! je tu, Zdeněk Pohlreich slibuje, že bude zase zábava
Další články













