Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

GLOSA: Turnaj Clash of the Stars byl genocidou mozkových buněk

GLOSA: Turnaj Clash of the Stars byl genocidou mozkových buněk
Zdroj: Se souhlasem Clash of the Stars
GLOSA

Český showbyznys byl svědkem nebývalé akce v podobě turnaje Clash of the Stars. Na něm se v boxu, thaiboxu nebo v MMA porvali přední čeští influenceři, tvůrkyně obsahu pro dospělé či kontroverzní postavy kulturistiky. Byť se musí nechat, že šlo v mnoha ohledech o unikátní akci, nemělo by zapadnout, že turnaj byl přehlídkou bizarností a amatérismu, při kterých odumíraly mozkové buňky ve velkém.

Turnaje, na kterých se rvou celebrity, influenceři, youtubeři a bůhvíkdo kdo ještě, jsou v zahraničí běžné a nutno podotknout, že velice oblíbené. Pro jeden takový případ nemusíme chodit ani daleko. Stačí se podívat do Polska, kde vznikla bojová organizace FAME, která nabízí souboje tamních celebrit. Například poměrně nedávno se tamní organizátoři nechvalně proslavili tím, že proti sobě do klece postavili muže a ženu.

Na takovou věc neměl organizátor českého turnaje Tomáš Linh Le Sy (mimochodem zápasník Oktagonu) odvahu, na bizárek z podobného ranku ale přece jen došlo. Akci totiž odstartoval souboj dva na dva, ve kterém jako jedna dvojice nastoupil profi zápasník Leo Brichta, bývalý adept na titul Oktagonu, spolu s bratrem Lukášem Fajkem, zkušeným boxerem. Za soupeře dostali poměrně nezkušeného Michala Zbožínka a Daniela Šuteru. Logicky - hvězdě MMA se nesmělo před premiérou v nové organizaci RFA nic stát.

Diváci tak byli svědky masakru, při kterém v závěru Fajk držel soupeře za nohu, zatímco ho Brichta kolegiálně domlátil na zemi. Že se vám to nezdá moc fér? Nevadí, příště se třeba dočkáme férovky pět na jednoho. Přitom paradoxně si víc ublížil Brichta. Jako profesionál by se neměl podobné akce účastnit, maximálně by ji měl komentovat. Takto jen sám zneuctil sport, který ho živí a v němž mohl být šampionem. Co dodat... jeho boj.

Tragický moderátor

Další zápasy se nesly v podobném duchu. V drtivé většině proti sobě stály rádoby celebrity ze sociálních sítí, které měly diametrálně odlišné zkušenosti s bojovým sportem. Na někom bylo vidět, že nikdy nevlezl do tělocvičny, natož do klece, na druhém pak zase šly vypozorovat alespoň základní prvky bojových sportů, které se ukázaly být naprosto zásadním rozdílem. Není divu, že zkušenější hvězdička svého soupeře, který často vypadal, jako by se zrovna zvedl po deseti letech od počítače v temné místnosti, převálcovala v prvním kole.

Vrcholem všeho pak byl moderátor Jakub Jíra, který kvalitu turnaje posuzoval podle množství předčasných ukončení. To ale neznamenalo kvalitu, ukazovalo to spíš na extrémní nekvalitu výběru soupeřů. Pro Jíru by také možná bylo dobré nastudovat si rozdíl mezi K.O. a submisí. To už je ale dost možná nad jeho síly, stejně jako ohlásit zápasníky bez toho, aniž by mu přeskakoval hlásek. Roztržku s Adamem Kajumim těsně před koncem pak ani nemá cenu komentovat. To už byla vyloženě genocida mozkových buněk.

Zápasníci s obsahem pro děti

Musí se ale nechat, že turnaj ukázal jednu věc. A to, že souboj influencerů může být i zábavou. Bohužel něco takového předvedl až poslední duel mezi Markem "Datlem" Valáškem a rapperem Vercettim. Na obou bylo vidět, že přípravu nepodcenili, byť na ni měli přibližně měsíc, což se odrazilo na nedostatečné fyzičce. Aspoň to ale na rozdíl od předchozích zápasů vypadalo jako sport. Kdyby si organizátoři pohlídali, aby přípravu bral každý poctivě, měl by turnaj mnohem větší budoucnost.

a

Závěrem nelze nepoukázat na fakt, že do klece vlezli někteří influenceři, kteří vytvářejí obsah pro děti. V hledišti pak byly další celebrity známé především mladému publiku, jako například Anna Šulc, Adam Kajumi a další. Ti samozřejmě každou chvíli dávali na Instagram videa ze zápasů, během nichž občas tekla krev a z hlediště (a také z Grznára) se ozývala jedna vulgarita za druhou. Vážně je tohle věc, kterou by měly děti sledovat?

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy