Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

GLOSA: Ruská spojka prezidenta Nejedlý na státních vyznamenáních: Plivanec do tváře Ukrajině, zlobí se veřejnost

Fanda Vladimira Putina Martin Nejedlý na státních vyznamenáních
Zdroj: Profimedia.cz
+ Další 4 fotografie
Názor

Proruský a silně proputinovský poradce prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý (55) jako by se po začátku okupace Ukrajiny vytratil. Někteří přemítali, že už emigroval do Moskvy. Jaké to bylo překvapení, když se v pondělí objevil na rozdávání státních vyznamenání. „Nehoráznost. Nemá kousek soudnosti,“ zlobí se občané.

Martin Nejedlý: Putinův fanda zkazil atmosféru

Podnikatel Martin Nejedlý je podle západních zpravodajských služeb nebezpečím, aspoň co se týče ruského vlivu v ČR. Dokonce jednal v Kremlu bez toho, aniž by o tom věděla vláda. Přesto se ho prezident Miloš Zeman (77) ani po startu ruského terorismu na Ukrajině nezbavil.

Poradce sice na pár dnů zmizel, jako by snad někde chodil kanály, ale neztratil se zcela. Během pondělního ceremoniálu předávání státních vyznamenání na Pražském hradě usedl do obecenstva, jako by se nechumelilo.

A to spoustě lidem hnulo žlučí. Podle nich pokazil atmosféru události, která patří v Česku k nejmimořádnějším a nejsvátečnějším.

Ubohost, zlobí se lidé

„Nejedlý měl tu drzost přijít... Jakpak se mu asi poslouchá o vyznamenání Zelenského a ruské agresi?“ píše Pepi.

„Tak pan Nejedlý, co miluje Putina, se nám našel. Sedí ve Vladislavském sále, ubohost,“ štve Kateřinu.

„Český premiér a Nejedlý v jednom sále. Tohle by skutečně nemělo zapadnout a občané by se měli dočkat vysvětlení! Nebezpečný signál, bezpečnostní riziko. Jak to, že to vládě nevadí?“ podivuje se Dáma v letech.

Kolaboranti v sále?

„Putinův nohsled předává státní vyznamenání člověku, který bojuje za Ukrajinu a za celou Evropu, aby si tímto gestem zachránil krk, zatímco mu ve Vladislavském sále tleskají ruští kolaboranti, jako je Nejedlý a spol. Hanba,“ myslí si Mirda.

Další píšící v tom vidí spiknutí agentů. „Vladimir Putin je bývalý KGB agent. Andrej Babiš je bývalý StB agent. Zeman je přisluhovač bývalého agenta Putina. Nejedlý je agent Kremlu. Takovej bordel, to se jen tak nevidí,“ domnívá se diskutující.

Zeman pomalu končí

Cermoniál ostatně pokazil už sám prezident. Během jeho projevu už se pomalu zdálo, že tentokrát vynechá nutkání si to s někým vyřídit, zvlášť poté, co se ukázalo, jak obludně se mýlil s Ruskem, přesto nakonec poplival novináře a aktivistku Gretu.

„Zeman se nám vysmál do ksichtu. Ale jsem v klidu. Už se mu to krátí. I v úřadu,“ míní David.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy