Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

GLOSA: Ivan Vyskočil chce se stalinistou Skálou pryč z NATO. Zase někdo touží po nové okupaci Ruskem

Ivan Vyskočil
Zdroj: herminapress
+ Dalších 5 fotografií
GLOSA

Glosa: Říká se, že každý má právo na názor, což je jistě pravda, ale okaté šíření ruských lží o Ukrajině není názor. Podle některých diskutujících jde dokonce o „kolaboraci“. Redakce eXtra.cz v posledních dnech na pokračování přinesla názory herce Ivana Vyskočila (77), který věří snad úplně všemu v ruské propagandě. Komunisté prý také byli lepší než současná garnitura. Neodkopal se ale teď trochu, když se schází se stalinistou Skálou a chce pryč z NATO?

Ivan Vyskočil: Proč brání Vladimíra Putina a ruSSký svět

Jak jste si v eXtra.cz mohli přečíst v posledních dnech, herec Ivan Vyskočil si myslí, že ruský diktátor Vladimir Putin měl plné právo napadnout Ukrajinu. Tu přesně v rytmu kremelské lživé propagandy považuje za plnou fašistů a vrahů, kteří „podřezávali tisíce rusky mluvících dětí“, „upalovali lidi v Oděse“ a dělali prý další zrůdnosti.

Že je vše podstatně jinak a všechny tyto lži sloužily ruskému diktátorovi stejně jako kdysi tomu nacistickému jako chabé a ubohé zdůvodnění jeho nespravedlivě agrese vůči Ukrajině, asi lidem s rozhledem není třeba připomínat.

Někteří si myslí, že Ivan Vyskočil je nevinná oběť propracované ruské (nebo, chcete-li ruSSké) informační války.

Tento muž, který nejplodnější léta své kariéry prožil za tuhé normalizace, kdysi také tvrdil, jak lituje, že někdy zvonil klíči, a u nás zase to, že propagace Ukrajiny je nyní horší než někdejší prosazování lásky k Sovětskému svazu. Bez ohledu na to, že to samozřejmě není ani ze setiny pravda, což snad potvrdí každý pamětník normalizace.

Proti NATO s usvědčeným stalinistickým lhářem

V pondělí ho spatřili v Klatovech, kde si dal dostaveníčko s členem tvrdého jádra českých komunistů, stalinistou Josefem Skálou. To je mimochodem člověk, který ještě v únoru minulého roku říkal, jak Západ lže o tom, že Rusko chce přepadnout Ukrajinu. Prý by z toho nic nemělo.

V minulosti lhal také o tom, že vražda 22 tisíc polských důstojníků v Katyni Sověty je „nacisty zkonstruovaný příběh“, za což ho žalobci poslali k soudu kvůli popírání genocídy. V březnu kvůli tomu dostal podmínku, od června je pravomocná. Nazývejme ale věci pravými jmény: Skála je soudem usvědčeným lhářem.

Přitom sami Sověti masovou vraždu začátkem 90. let přiznali, dnešní vedení Ruska o tom ale zase nutí své občany lhát pod pohrůžkou trestního stíhání.

Vlastenec, nebo kolaborant?

Ivan Vyskočil dokonce stejného muže před časem v Parlamentních listech označil za vlastence. Tedy člověka, který se sám ve svém životopisu chlubil tím, jak v roce 1968 nadšeně na Ruzyni vítal sovětské okupanty, jak jim pomáhal, a spolupracoval také s kolaborantskými médii plivajícími na reformní komunisty a naopak vyzdvihujícími „hrdinné sovětské vojáky“.

A tito dva pánové podle fotek z Twitteru v pondělí v Klatovech navštívili komunistickou akci, stáli přitom u nápisu „ČR Z NATO A EU“.

Odhalená pravda o Ivanu Vyskočilovi?

V souvislosti s tím, jak Vyskočil brání Vladimira Putina, jak se neštítí podporovat komunisty, nebo přinejmenším jednoho z těch, kteří Stalina považují maximálně tak za rozporuplnou osobnost a ne za masového vraha a válečného zločince, se mi zdá, že z mezinárodních struktur se mu chce z jediného důvodu.

Mohu se plést, ale celé to na mě působí tak, že drahému panu herci se stýská po sovětské či ruské nadvládě. A moc dobře ví, že kdyby nás už nechránilo NATO, mohlo by si roztahovačné Rusko s fašistickými sklony bez námahy znovu zabrat celou ČR.

USA nejsou dokonalé, samy se dopustily v minulosti řady zvěrstev a nechutností, ale raději budu stokrát v Alianci pod ochranou tohoto státu (který nám samotným nikdy nic špatného neudělal), než abych se vydal na milost a nemilost nástupce SSSR, jenž se k nám už dříve choval jako ke svým vazalům, nevolníkům, zkrátka sluhům, kteří je musí poslouchat na slovo.

DOPORUČENÉ VIDEO: Jak Ivan Vyskočil mluvil v minulosti o svém životě.

Být opět v záboru Rusů, měli bychom tu „ráj na zemi“, tedy na ruský způsob. Určitě by nám všem bylo blaze, pokud bychom tedy přežili počáteční běsnění a vyřizování účtů tohoto teroristického státu.

Pevně věřím, že většina občanů má lepší paměť než Ivan Vyskočil.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy