Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

GLOSA: Beránkova životní cesta je jako jeho rap. Od nuly až do vězeňské díry

GLOSA: Leo Beránek a jeho životní cesta do vězeňské díry
Zdroj: Se souhlasem Bertena
+ Další 4 fotografie
GLOSA

Česká hudební scéna dostala v uplynulých dnech nový klenot v podobě songu Lea Beránka Kluci z basy. Přestože rap rádobygaunera trhá uši, musí se mu nechat, že jde o jeho nejzajímavější dílo. Videoklip k songu je totiž natočen z vězení a jde o první takový počin v Česku. Beránka ale přijde pěkně draho, otázkou ovšem je, zda mu to dochází. Kontroverzní rapper totiž nikdy nebyl nejostřejší tužkou v penále.

Leo Beránek je takovým českým Eminemem naruby. Zatímco se americký hudebník vypracoval z ulice mezi boháče, český rapper volí opačnou cestu. Jeho otcem je totiž milionář Leo Beránek starší, synáček tak měl cestu umetenou a myslel si, že bude velkou celebritou. K tomu mu měla pomoci i účast v realityshow Hotel Paradise, kde například vášnivě souložil s další raketovou inženýrkou Nelou Slovákovou.

Beránek usoudil, že nově nabytá sláva se musí přikrmit, a o to, co viděla Slováková, se podělí s celým českým rybníčkem. Na nejrůznějších večírcích tak začal vytahovat penis a nikdy nezapomněl nasadit výraz sofistikovaného orangutana. Samozřejmě jeho snímky kolovaly po internetu dlouhé měsíce a Beránek si vytvořil slušnou základnu podobně smýšlejících, pardon, nemyslících fanoušků. Nastal tak čas dát se na dráhu rappera.

Gauner s něžnou duší

Pokud jste nikdy neslyšeli Beránkovy songy jako B.O.T.Y. nebo CHCI MÍT, potom jste buď nikdy nežili, nebo jen máte rádi své mozkové buňky. Rapper byl také za svou tvorbu v roce 2013 náležitě odměněn anticenou Zlatý David za nejhoršího zpěváka roku. Samozřejmě, to jen kritici nedocenili Beránkova génia. Ten to nesl těžko a před klubem, kde k předání ceny došlo, zmlátil jednoho člověka. Říká se přece, že bychom neměli dusit emoce v sobě, ne? Každopádně za toto napadení ho poslal soud na rok do vězení.

Poté, co se vrátil ze žaláře, se Beránek oženil s pornoherečkou Connie Hozak, se kterou počal dceru. Leo byl najednou krotký jako beránek. Sice sem tam někoho zmlátil, ale jen decentně, aby se neřeklo. Pak ale došlo na nešťastnou událost v roce 2018, kdy Beránek hájil čest neznámé dívky, již údajně otravoval jiný muž. Tomu rapper zasadil pár úderů, načež, jak se hájil u soudu, mu oběť upadla hlavou na nohu a způsobila si tak otevřenou zlomeninu čelisti a otřes mozku. To se tak občas holt stává...

Soud pro to ale neměl pochopení, v rapperovi viděl jen násilného delikventa, přitom ale Beránek je gauner s něžnou duší a kavalírskými hodnotami. Stejně však dostal šest let natvrdo. Fanoušci a kamarádi se s tím ale nehodlají smířit, a tak dodnes můžete podepsat petici, která žádá Beránkovu amnestii. "Leo Beránek není andílek. Gauner? Ano, možná, ale 1.5.2018 chtěl jenom pomoct," stojí v petici. Co na tom, že lidi bil pravidelně, tentokrát šlo jen o ochranu jiných, tudíž vše naprosto v pořádku.

Cesta do díry

Jeden by řekl, že se Beránek poučil, že vězení na něj má správný efekt. Opak je ale pravdou. Talent se totiž musí rozvíjet, a tak rapper natočil hudební klip přímo z vězení. Na mobil, který mít nesmí, s tetováními, ke kterým by za mřížemi přijít neměl. Geniální způsob, jak se nechat usvědčit z nelegální činnosti. Obzvlášť když video ukážete světu na YouTube. Naprosto dokonale pak působí první vteřiny videa, na kterých Beránek vzkazuje své dceři, že ji miluje a že se k ní vrátí. Jistě, mohl by se k ní za slušné chování vrátit dřív, ale to by nebyl jeho styl. Vždyť teď je to kluk z basy, a tak si radši šel rapovat sám pro sebe do díry.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy