Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Filmový festival ve Varech zná své hosty: Přijede kapitán Barbossa a hvězda Podfu(c)ku

Do Varů přijedou Geoffrey Rush a Benicio del Toro.
Zdroj: Walt Disney, Columbia Pictures, kolas eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
Hosté

Do začátku filmového festivalu ve Varech zbývají jen necelé dva týdny a Jiří Bartoška s organizátory oznámili v úterý 21. června prostřednictvím konference hosty letošního ročníku. Festival budou zakončovat herci Benicio del Toro (55), který je známý třeba z filmů Strach a hnus v Las Vegas či Obvyklí podezřelí, a Geoffrey Rush (70), jenž si zahrál kapitána Barbossu v Pirátech z Karibiku. Jaká bude hlavní hvězda na zahájení festivalu, to však organizátoři zatím neprozradili.

Jiří Bartoška a další organizátoři karlovarského filmového festivalu představili na tiskové konferenci, která byla vysílaná i online, hvězdy letošního 56. ročníku.

Na zakončení festivalu přijede například australský herec Geoffrey Rush, který se proslavil rolí kapitána Barbossy ve snímcích Piráti z Karibiku, ale hrál také ve filmech Králova řeč, Záře, Bídníci či Agent z Panamy, jak píše ČSFD. Rush na festivalu převezme Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Druhým potvrzeným zahraničním hostem je Portorikánec Benicio del Toro. Toho si fanoušci mohou pamatovat třeba z filmů Strach a hnus v Las Vegas, Strážci Galaxie, Sin City - Město hříchu, Obvyklí podezřelí, Podfu(c)k, Malý princ nebo Avengers: Infiinity War. Benicio del Toro na festivalu převezme cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Kdo bude na zahájení?

Přítomné však zaskočil fakt, že organizátoři nepředstavili hvězdu, která se objeví na zahájení filmového festivalu. Původně se spekulovalo o Tomu Cruisovi (59), který momentálně září ve filmu Top Gun: Maverick, tj. pokračování úspěšného snímku Top Gun z osmdesátých let.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy