eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Hawai pizza z kelímku
Pizzu jsem samozřejmě předem otestoval, ochutnal a dal ochutnat přátelům i nepřátelům, a protože zírali jako puk a u lahvinky vína na terase Hawajka zmizela, než jsem doběhl pro další vychlazenou láhev, předávám recept s klidem zde a vřele doporučuje 9 z deseti strávníků (ten desátý odpadl kvůli nadmíře pitného režimu, a tudíž neochutnal – jeho smůla).
Těsto na tuto pizzu navíc zvládnete za 10 minut, je bez kynutí a „zdravá“ – je tam přeci ten jogurt, že?
Budete tedy potřebovat:
- 1 kelímek bílého jogurtu,
- 2 vrchovaté kelímky polohrubé mouky,
- ½ pytlíčku kypřícího prášku do pečiva,
- 1 celé vejce.
Navrch:
Hawai verze – 1 malý protlak na potření, šunka, mozzarella a sterilovaný ananas + oblíbené bylinky (bazalka, provensálské koření apod.).
Těsto, které vytvoříte vařečkou a pak rukama, je krásně hebké (když se lepí, podsypte ještě trochou mouky) a krásně voní po jogurtu. Nekyne a můžeme tedy hned válet pizzu a sázet na placku, co kdo má rád. Pečeme při 180 stupních do zlatova a křupava asi 20 minut. Pizza je neuvěřitelně žravá, však uvidíte, pokud zkusíte.
DOBROU CHUŤ A PŘEŽIJTE TU SAHARU VE ZDRAVÍ A PIJTE!!!