eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Domácí majolka „LIGHT“ za 20 sekund!!
Potřebujete jen tyčový mixér a panáka. V tomto případě ne na alkohol, ale na odměření našich dvou surovin. Ušleháte z toho plnou mísu, nebojte, majolky bude dost.
Suroviny:
- 2 velké panáky mléka,
- 4 velké panáky slunečnicového oleje,
- sůl dle chuti.
K tomuto receptu se váže taky jedna vtipná historka. Jednou nad ránem v sobotu jsem měl logicky hlad, že Šel jsem kolem jedné hamburgerárny, kterou vede můj kamarád Igor, a poručil jsem si hamburger s majonézou podle vlastní receptury. Prostě mně přišlo tehdy praktické, abych ten recept konečně vyzkoušel, a proč si špinit nádobí doma, že? Kluci kuchaři chvíli po prozrazení surovin a technologie výroby na mě trochu zírali. Než jsem ale stačil vypít jedno malé, tak nevěřícně konstatovali: „ONO TO FAKT FUNGUJE!“
A protože jsou to kuchaři gurmáni a profíci, tak mi do mé majolky přimíchali ještě lžičku hořčice, nasekanou cibulku a jednu okurku a vykouzlili jsme společnými silami domácí delikatesní tatarku jako víno.
Zkuste to taky a uvidíte, že to jde i bez vajec a zvládnou to i vaše děcka. Protože to je prostě PECKA
Mějte se hezky, hezky kuchtěte a prima prázdniny vám přeji od srdce a od tyčáku!
Sledujte eXperimentální kuchyni Ládi Hrušky každé pondělí na eXtra.cz!