eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Domácí ciabatta jako z Itálie!
Dobře ji známe Prodávají u nás malý kousek za velké prachy. Ale to pečivo je bomba! Ideál nápad k vínu a sýru nebo samotné k bazénu. Když totiž ciabattu naplníme nasekanými olivami nebo sušenými rajčaty, nemá to chybu
Recept nosím v hlavě, teda v šuplíku, už dlouho, možná dva roky, a teď jsem si na ni vzpomněl zase, když jsem si ciabattu opět kupoval, a říkal jsem si:
SAKRA, PROČ SI JI NEUDĚLÁŠ DOMA, TY VO*E!!!
Tak se stalo! Ciabatty byly vypečené jako víno a jen křupaly. A na 2 velké šišky jsem potřeboval jen 4 hrnky mouky. Pecka!!
A není to žádná věda, zadělat na těsto z hrnku opravdu zvládne i váš děda
Suroviny:
4 hrnky hladké mouky
1 a půl hrnku vlažné vody
půl kostky droždí (nebo jeden a půl lžičky sušeného)
1 lžička soli
8 lžic olivového oleje
1 balíček oliv
Ať se vám taky zadaří a užívejte si léto, uličníci...
Sledujte eXperimentální kuchyni Ládi Hrušky každé pondělí na eXtra.cz!