Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Jaromír Jágr koronavirus Extra Host (pořad) Počasí

Nejnovější kauzy

eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Domácí „Bejk Rolls“ (k vodě, pivu, vínu, ženám a zpěvu…)

Ahoj! Tak nám vrány chcípají horkem, co? A proč bychom letos jezdili na dovču do Tuniska na nechtěný KURZ PŘEŽITÍ, plný nejistoty a obav vlastně o všechno, když máme stejné tropy doma, že? Pohoda, klídek, žádný stres, hezky pěkně u vody, bazénu, v hospůdce, ve sklepě, nohy v lavoru, český pivko nebo vínko u ruky, prostě jak to má kdo rád. Myslím, že kromě přežíracích závodů Čechů s Němčoury a Poláky o to, kdo si toho nandá víc na talíř a kdo toho ještě víc nechá v hotelových bufetech, jsme na tom alespoň co do bezpečí letos líp doma na zadku, jak by řekla moje babička. A ono už i v tom mým oblíbeným Řecku prý dochází podle aktuálních zpráv v hotelech jídlo, takže turisti aspoň přijedou domů opálení a to hubnutí do plavek tam k nechtěné dokonalosti doženou taky.

Doufám, že jste se tedy zatím neupekli a pořádně doplňujete tekutiny, protože to je základ. Pít se musí a k tomu něco dobrého zakousnout taky! Proto jsem dnes vybral něco, co potěší všechny ty, kteří rádi chroupou kupované Bake Rolls. My si je ale uděláme doma, vyjdou nás podstatně levněji, a navíc si jich uděláme, kolik budeme chtít a jaké budeme chtít.

Potřebujeme hlavně staré rohlíky! Jasně, alespoň jeden den odleželé z chlebovky, protože se nám budou dobře krájet a stejně je pošleme do trouby ještě víc vysušit. Je to sranda. Tak si připravte suroviny:

Suroviny

nejlépe den staré rohlíky

1 velký panák oleje

oblíbené koření (sušený česnek, pizza koření atd.)

Naposled jsem této křupavé pochoutky vyrobil plnou krabici. Občas, když mě někdo někam pozve, ať pracovně, nebo soukromě, tak se snažím s sebou něco dovalit, ať je přesvědčím, že třeba i starší rohlíky nepatří vždy do koše. Dopadlo to tak, že mi děti snědly „bejkrolsy“ skoro i s krabicí a pro organizátory nezbylo nic. Tak asi tak!

Výroba je prakticky směšná. Nakrájet rohlík na asi 3milimetrová kolečka, ta potřít směsí oleje s rozmíchaným libovolným sušeným kořením, šoupnout to na pečicí papír a při 100 stupních usušit asi 10 minut v troubě. Přeju vám DOBROU CHUŤ, zábavu při sušení a hlavně pijte a mažte se, ať se u tý trouby nevysušíte spolu s rohlíky taky. :-)

Související články

Další články