eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Domácí „Bejk Rolls“ (k vodě, pivu, vínu, ženám a zpěvu…)
Doufám, že jste se tedy zatím neupekli a pořádně doplňujete tekutiny, protože to je základ. Pít se musí a k tomu něco dobrého zakousnout taky! Proto jsem dnes vybral něco, co potěší všechny ty, kteří rádi chroupou kupované Bake Rolls. My si je ale uděláme doma, vyjdou nás podstatně levněji, a navíc si jich uděláme, kolik budeme chtít a jaké budeme chtít
Potřebujeme hlavně staré rohlíky! Jasně, alespoň jeden den odleželé z chlebovky, protože se nám budou dobře krájet a stejně je pošleme do trouby ještě víc vysušit. Je to sranda. Tak si připravte suroviny
Suroviny
nejlépe den staré rohlíky
1 velký panák oleje
oblíbené koření (sušený česnek, pizza koření atd.)
Naposled jsem této křupavé pochoutky vyrobil plnou krabici Občas, když mě někdo někam pozve, ať pracovně, nebo soukromě, tak se snažím s sebou něco dovalit, ať je přesvědčím, že třeba i starší rohlíky nepatří vždy do koše. Dopadlo to tak, že mi děti snědly „bejkrolsy“ skoro i s krabicí a pro organizátory nezbylo nic Tak asi tak!
Výroba je prakticky směšná. Nakrájet rohlík na asi 3milimetrová kolečka, ta potřít směsí oleje s rozmíchaným libovolným sušeným kořením, šoupnout to na pečicí papír a při 100 stupních usušit asi 10 minut v troubě. Přeju vám DOBROU CHUŤ, zábavu při sušení a hlavně pijte a mažte se, ať se u tý trouby nevysušíte spolu s rohlíky taky. :-)