Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Ewa Farna se zhroutila kvůli potratu: Ve vysílání neudržela slzy

Ewa Farna ukázala v roce 2016 pořádně hluboký výstřih.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 9 fotografií
slzy

Zpěvačka s polskými kořeny Ewa Farna vypadá jako silná žena, kterou jen tak něco nerozhází. V pořadu Interview ČT24 se ale skoro zhroutila a málem nedokázala zastavit slzy. Došlo totiž na téma zákazu potratů v Polsku, což je její druhá domovina. 

Potoky slz

Zpěvačka Ewa Farna je velkou bojovnicí za ženská práva a jako dvojnásobné matky se jí téma zákazu potratů a nemožnosti žen rozhodovat o vlastním těle a budoucnosti velmi dotýká. V pořadu Interview ČT24 se jí moderátorka Jana Peroutková zeptala na současnou situaci v sousedním Polsku, reakci Farne v podobě slz ovšem zcela jistě nečekala.

„Je dobře, že Polky a Poláci vycházejí do ulic, protože si myslím, že není v pořádku nesmět rozhodovat o svém těle. Věřím v Boha, a proto bych já nešla na potrat, ale neznamená to, že ti to budu zakazovat. Víra má ovlivňovat naše rozhodnutí, a ne to, že to zakážu někomu jinému, kdo nevěří v Boha, anebo věří, ale přesto se může rozhodnout po svém,“ odpověděla jí zpočátku ještě klidně slavná muzikantka.

Poté se jí ale zlomil hlas a začal jí selhávat pod vlivem emocí. „Byl v Polsku případ mamky, která byla v pátém měsíci těhotenství, měla doma už dceru, dostali informaci, že plod se nevyvíjí, že to nepřežije a že není cesta. Musela jít na potrat. Ale ten se neprovedl, protože to dítě oficiálně nezemřelo, jen se přestalo vyvíjet. Tak se čekalo, až zemře, jenže zemřela ta paní - na sepsi. Nechala po sobě úplně zbytečně doma ve 33 letech rodinu a druhé malé miminko. A takových případů je víc… Nemůžu o tom ani mluvit…,“ uvedla Ewa s tím, že se potřebuje napít.

V Polsku se necítí bezpečně

Nakonec se přes slzy jako hrachy pořádně opřela do polských zákonodárců. „V té zemi se nemůžete cítit bezpečně, protože vás nezachrání. Čekají, až to miminko, které bohužel stejně nezachrání, zabije i vás. To je přece chorý,“ řekla zlatá slavice s pláčem.

Ewa Farna divákům vypověděla, že i ona měla v těhotenství strach, když byla na území své druhé domoviny. „Když já byla podruhé těhotná a jezdila do Polska pracovat, prosila jsem svého bratra, aby jel do Varšavy se mnou, protože kdyby se cokoli stalo, nedej bože, ať mě naloží do auta a fičí do Čech, abych se nedostala do polské nemocnice, kde by se mě týkala tahle jiná pravidla,“ řekla, když se trochu uklidnila.

Reakce moderátorky byla po Ewině zhroucení chladnější, než by se dalo očekávat. „Je to téma, které vás evidentně hodně trápí, jste z něho smutná, je z toho smutná písnička,“ řekla Peroutková se slovy, že se ze svých pocitů Farna vypsala v jedné ze svých písní.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy