Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Eva Pavlová vyrazila na návštěvu Prahy ve slušivém kostýmku: Doplnila ho o psaníčko české značky

První dáma navštívila ZŠ na pražském Žižkově.
Zdroj: Renata Bušková/eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
první dáma

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou v úterý zahájili v Základní škole Cimburkova na pražském Žižkově dvoudenní oficiální návštěvu hlavního města. První dáma při té příležitosti oblékla bílý kostýmek, kterým zaujala i přítomné novináře včetně fotografky eXtra.cz. Dále se prezidentský pár zúčastní shromáždění k uctění památky obětí komunismu a setká se s primátorem hlavního města Bohuslavem Svobodou (ODS), informovala ČTK.

Eva Pavlová se na návštěvu základní školy oděla do bílého kostýmku se zelenkavou halenkou. ​Ve stejném odstínu jako top zvolila i psaníčko. Elegantní kabelka od české značky Elega je z hladké kůže a pořídit se dá za zhruba čtyři tisíce korun, zjistila redakce eXtra.cz. První dáma ke světlému oděvu obula bílé mokasíny se zlatým řetízkem. Celý outfit tak společně s elegantním účesem Pavlové tvořil skvělý celek.

Prezident Petr Pavel školákům řekl, že když si chce popovídat, tak musí vyjít z Hradu. „Vás se chceme zeptat, jak se vám ve škole líbí, co byste chtěli změnit ve škole a v Praze,“ řekl prezident. Po proslovu hlavy státu v jedné ze tříd mohli pokládat dotazy i samotní žáci základní školy.

Prezident podepisoval známky

Ti se ptali mimo jiné na to, jak se prezidentovi daří a proč se chtěl stát hlavou České republiky. Dotazy byly i na Pavlovu kariéru v armádě a na práci a bydlení na Hradě. Pavel uvedl podle ČTK, že chtěl nabídnout svou vizi, jak republiku měnit. Doplnil, že přímo na Hradě nebydlí, ale pracovat tam je podle něj skvělé. Následně pak podepisoval pro děti zvětšeninu svého portrétu z poštovních známek.

Prezidentský pár navštívil koncem května už pelhřimovskou základní školu, která vyučuje děti s mentálními handicapy. Pozornosti manželů Pavlových neunikla ani základní škola v sociálně vyloučené lokalitě Mojžíř. O začleňování dětí jiného etnika do společnosti v úterý prezident podle své mluvčí Markéty Řehákové mluvil i s ředitelkou ZŠ Cimburkova Irenou Meisnerovou.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy