Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

EURO 2021: Na fotbalové reprezentanty dohlíží tahle půvabná brunetka

EURO 2021: Markéta Patová dohlíží na to, aby se hráči nenakazili
Zdroj: Profimedia/Se svolením Markéty Patové
+ Další 3 fotografie
Fotbal

Markéta Patová je pro většinu lidí málo známá, přestože působí u fotbalové reprezentace České republiky. U týmu má kráska s vášní pro kopanou veledůležitou roli. Jako manažerka logistiky se stará o to, aby hráči dodržovali covidová nařízení, a navíc zajišťuje dopravu a ubytování. Obzvlášť teď před nadcházejícím mistrovstvím Evropy je tak v jednom kole.

Pozorní diváci si mohli všimnout, že se u fotbalové reprezentace pohybuje záhadná kráska. Je to Markéta Patová a v týmu má důležitou roli. „Mám na starosti logistiku týmu. Dopravu, ubytování na hotelu, a také dohlížím na to, aby kluci nosili respirátory a roušky a dodržovali rozestupy,“ vysvětlila půvabná brunetka v rozhovoru pro iSport.

Její pozice je ve fotbale nová a musela být zavedena narychlo kvůli pandemii koronaviru. „Vedení asociace a reprezentace mi ji nabídlo minulý rok v září, když se zápasy opět rozebíhaly a UEFA požadovala obsazení této pozice ve svých hlavních pravidlech.“ řekla Patová.

Práce u mužů ji baví

Když zrovna nehlídá hráče, aby dodržovali vládní nařízení, komunikuje s dopravci a hotelovými zařízeními. Vše se musí pocitvě připravit, obzvlášť když jsou covidová opatření na evropském šampionátu tak přísná.

Práce u reprezentace Markétu baví a s mužským kolektivem si prý dobře rozumí. Jsem na něj zvyklá a vyhovuje mi. Je v něm víc legrace a vtípků než mezi holkami. Jako malá jsem navíc fotbal hrála, protože táta trénoval kluky,“ svěřila se.

U fotbalu je tak jako doma a teď si dokonce splní sen, protože se podívá na evropský šampionát. U zápasů samozřejmě nemůže chybět, a když zrovna nebude muset kontrolovat hráče nebo nahánět dopravce, může si užít i pěkný fotbal.



Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy