Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Emma Smetana pod palbou kritiky kvůli dotacím. Místo vysvětlení rozjela čistku!

Emma Smetana: Kvůli covidové podpoře ji lidé píšou naštvané příspěvky
Zdroj: profimedia
dotace

Výplata koronavirové podpory pro zpěvačku a moderátorku Emmu Smetana a jejího partnera Jordana Haje v době, kdy měli zajištěné příjmy, budí u lidí emoce. Zatímco mnoho jiných umělců strádalo, Smetana s Hajem po obdržení podpory odcestovali na dovolenou na Bali. V komentářích pod svými příspěvky nyní zpěvačka sklízí naštvané reakce, které začala průběžně mazat.

V prosinci 2020 vyplatil stát jednorázový příspěvek pro umělce Emmě Smetana a jejímu partnerovi Jordanu Hajovi. Oba v té době přitom měli práci. Zatímco jiní umělci zůstali během lockdownu úplně bez příjmů, Smetana a Haj neměli o finance nouzi. Krátce po jejím vyplacení navíc na začátku roku 2021 vyrazili na téměř dvouměsíční dovolenou na Bali.

"Skončila jsem v DVTV, s koncem roku 2020 jsem přestala točit na full time a měla jsem nadále točit jednotlivé rozhovory, nárazově. Například se zahraničními hosty. I z toho ale nakonec sešlo," přiznala Smetana v březnu minulého roku pro Super.cz, že v roce 2020 ještě normálně pracovala.

Emička chtěla kabelku a já chtěl do Thajska

Situaci ještě dále vyostřil Haj, který na dotaz Blesku odpověděl zvláštně: „Emička chtěla kabelku, Lennonka živého slona a já chtěl do Thajska (což tehdy nešlo vůbec), a když ne tam, tak do Ameriky, ale tam je draho a příspěvek by na to nestačil,“ napsal zjevně ironicky Blesku Jordan Haj. Ten nyní mimochodem tráví čas s rodinou v Thajsku.

Čerpání podpory v době, kdy by na ni teoreticky neměli mít nárok, zvedlo ze židle řadu lidí. Pro mnoho z nich znamenala koronavirová pandemie omezení příjmů i příležitostí si vydělat. Instagram Smetany proto zaplavily naštvané komentáře, které však Emma postupně maže.

"Vrať prachy, nebo se nevracej," píše například uživatel Pavel. "Pěkná oslava za 60 000 Kč na Bali," přidává se Jana. "Peníze nesmrdí, co? Ukázka shnilého charakteru. Je mi z Vás smutno," myslí si Stanislav. " Žádnou desku ti financovat nebudu," dodává nekompromisně Mája.

Našly se však i komentáře, které zpěvačku hájily: "A co jako??? Na dotaci měl nárok každý, koho opatření postihlo. Takže pokud nemohli vystupovat, měli nárok. Stačilo vyplnil žádost, doložit a odeslat," myslí si Michaela.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy