Trendy tagy Čauky lidi SuperStar 2021 StarDance 2021 Výměna manželek 2021

Nejnovější kauzy

Dvacítka dobrot od PENNY má cenu Chuťovka roku 2021. Ochutnejte je i vy

Dvacítka dobrot od PENNY má cenu Chuťovka roku 2021. Ochutnejte je i vy
Zdroj: PENNY
Dobré jídlo

Oceněním Chuťovka roku, které udělují za podpory Ministerstva zdravotnictví a Senátu ČR a ve spolupráci s VŠCHT porotci na základě chuti, vzhledu a konzistence výrobků, se letos může chlubit dokonce dvacítka výrobků od PENNY.




Privátní značky BONI, Řezníkův talíř a Crip Crop – ty letos bodovaly v klání Chuťovka roku 2021. Jednoznačným vítězem v kategorii mléčných chlazených produktů je značka BONI, která získala dokonce  a to například jogurtová smoothie, ochucené smetanové jogurty nebo dezerty se šlehačkou.

„Každoročně se potvrzuje, že naše privátní značky patří k tomu nejlepšímu, co může zákazník na trhu koupit. Při přípravě produktů našich privátních značek, které jsou naší výkladní skříní, klademe zvýšený důraz na jejich kvalitu, chuť i zdraví. Při jejich vývoji nám pomáhají i naši zaměstnanci, kteří se podílejí hodnocením kvality a chuti konkrétních produktů. Ocenění je pro nás o to významnější, že se jedná o české produkty z českých surovin,“ říká Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality PENNY.

„Ocenění pro značku BONI a naše jogurtové výrobky nás velmi těší, protože se jedná o jedny z nejlepších jogurtů na trhu a toto ocenění je toho potvrzením,“ dodává Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.

PENNY bodovalo i loni, kdy uspěla zejména privátní značka Karlova koruna. V roce letošním to je s 11 oceněními značka BONI, šestice výrobků řady Řezníkův talíř, kde v kategorii chlazených uzenin uspěly Výběrová šunka, Pražská šunka nejvyšší jakosti, Dušená šunka standard, Slanina anglická, Bok pečený a Špekáčky výběrové. A že Češi rádi jedí i zdravě dokládá i trojnásobný úspěch pro tyčinky Crip Crop. 

„Všechny oceněné tyčinky jsou připravovány raw technologií, tedy bez tepelného zpracování, a díky tomu jsou plné vitamínů, minerálů, živin a aktivních enzymů,“ dodává Petr Baudyš.

Klání Česká chuťovka vzniklo spontánně, a to na základě iniciativy renomovaných potravinářských odborníků s cílem zviditelnit a podpořit právě ty české výrobce, kteří si na kvalitě a chuti svých poctivých potravin zakládají. Odbornou úroveň a prestiž soutěže podtrhuje odborná garance Vysoké školy chemicko-technologické v Praze i VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ. Odborným patronem soutěže je současně rektor VŠCHT prof. RNDr. Pavel Matějka. 

Související články

Další články