Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Dva vězni jsou na útěku: Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání

Uprchlí vězni: Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání
Zdroj: Policie ČR / koláž eXtra.cz
policie

Policie pátrá po pětatřicetiletém Karlu Rejfovi, který utekl z věznice v Ostrově na Karlovarsku. Také hledají šestadvacetiletého Filipa Kučeru, který uprchl ve čtvrtek z královéhradecké věznice Pouchov. Ani jeden z uprchlíků by neměl být nebezpečný, policie žádá veřejnost o pomoc. 

Karlovarská policie pátrá po 35letém Karlu Rejfovi, který dnes dopoledne utekl z věznice v Ostrově. Vězeň je v trestu odnětí svobody pro majetkovou trestnou činnost, podle policie by neměl být nebezpečný. ČTK o tom dnes informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

"Muž je vysoký přibližně 171 až 173 cm, vysoké hubené postavy, má hnědé oči, kratší rozcuchané hnědé vlasy a menší strniště. Na sobě měl mít šedé tričko, montérky černé nebo modré barvy a pracovní černé boty," sdělila Krejčí.

V případě jakýchkoliv poznatků k pobytu nebo pohybu hledaného vězně mají lidé volat na linku 158. "Hledaný muž by neměl být nebezpečný, ale i přesto doporučujeme, aby se ho nikdo nepokoušel sám zadržet," uvedla mluvčí.

Uprchlý vězeň z královéhradecké věznice Pouchov

Policie také pátrá po uprchlém vězni, šestadvacetiletém Filipu Kučerovi, který byl odsouzen za krádež. Trest si odpykává v královéhradecké věznici Pouchov. Ve výkonu trestu strávil jen pět dnů, byl odsouzen na 300 dní odnětí svobody. ČTK to dnes sdělili zástupci hradecké policie.

"Žádáme občany, kteří by mohli k uprchlému vězni podat jakoukoliv informaci, aby zavolali na linku 158," uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle policie není nebezpečný, nebyl ozbrojen a nemá nakažlivou nemoc. Má krátké hnědé vlasy, světlé oči, na levém zápěstí tetování, je vysoký asi 183 centimetrů a vypadá starší, na 27 až 29 let. Při odchodu měl na sobě vězeňské oblečení, šedé triko a modrošedé kalhoty. Trvalé bydliště má v okrese Praha, uvedla na webu policie.

Věznice na Pouchově je součástí Vazební věznice Hradec Králové a je věznicí s nejmírnějším režimem. Jsou do ní umísťováni odsouzení za méně závažnou trestnou činnost.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy