Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Dva roky od úmrtí Karla Gotta: Lidé se sjeli ze všech koutů Česka, jak na něj vzpomínají

+ Dalších 7 fotografií

Uplynuly dva roky od smrti nejoblíbenějšího českého zpěváka Karla Gotta (†80). Fanoušci na Mistra rozhodně nezapomněli a k jeho hrobu na Malvazinkách se sjíždějí ze všech koutů země. Redakce eXtra.cz vyrazila na poslední místo odpočinku zpěváka a zeptala se věrných fanoušků, jak na slavíka vzpomínají. 

Legendární zpěvák Karel Gott odešel do hudebního nebe 1. října 2019 před půlnocí v Praze. Karel Gott v posledních měsících svého života bojoval s leukémií jako lev.

Bohužel nebylo v jeho silách tento boj vyhrát. Zpráva o jeho smrti zdrtila nespočet jeho fanoušků napříč celou Evropou.

"S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera (v úterý), krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny," vzkázala tehdy Ivana Gottová.

Karel po sobě nezanechal jen vdovu Ivanu Gottovou, ale také dcery Charlotte Ellu, Nelly Sofii, Dominiku Gottovou a Lucii Kovaříkovou.

V den výročí jeho smrti se na hřbitov na Malvazinkách vypravil nespočet lidí, fanoušků a milovníků Mistra.

Hrob Karla Gotta teď nelze přehlédnout. Davy lidí ho zasypaly svíčkami, krásnými věnci, květinami, andělíčky a dalšími vzpomínkovými předměty.

Karel Gott

Karel Gott

Narodil se 14. července 1939 v Plzni, ale od malička žil v Praze. Karel Gott byl nejznámější český zpěvák a mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík. Do roku 2019 obdržel 42 Zlatých slavíků. Za svou již 60-ti letou hudební kariéru se pyšní přívlastky jako Zlatý hlas Prahy, Božský Karel, Mistr nebo Zlatý slavík.

V roce 2018 se u Karla Gotta objevila porucha krvetvorby a v polovině září následujícího roku (2019) problémy přerostly v akutní leukémii, kvůli níž zrušil veškerá nadcházející vystoupení a zahájil ambulantní léčbu. Ve věku 80 let zemřel ve spánku před půlnocí 1. října 2019 doma na Bertramce v rodinném kruhu.

Vzdát hold a uctít památku Mistra přijeli fanoušci ze Zlína nebo z Olomouce. Jak vzpomínají na božského Karla, a co by mu vzkázali, kdyby to šlo, na to se podívejte ve videu.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy