Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Drama ve Výměně manželek: Gayové mi vadí, neumím si to představit, lamentovala Iveta

Iveta chce po příjezdu zpátky svůj luxus.
Zdroj: se souhlasem TV Nova
reality show

Ve třetím díle oblíbené reality show Výměna manželek na TV Nova si maminka a manželka Iveta (45) z Liberce vyzkouší, jaký je to zápřah starat o šestičlennou rodinu žijící v domečku na vesnici ve středních Čechách. Druhou účastnici pořadu, Helenu (38), zase čeká zasloužená chvilka klidu v luxusním bytě v rodině pouze s jedním dítětem.

Nejdřív šok

Když ráznou Ivetu přihlásil do Výměny její partner Lukáš (35), ještě netušila, co ji čeká. Ze svého luxusního bytu v liberecké novostavbě se najednou objevila v malé vesničce Zeměchy a nestačila se divit. “Já do toho baráku nejdu!!! Co to maj za záclony? Já chci zpátky do svýho luxusu!” smála se Iveta, když vysedla z auta a stála před domem početné romské rodiny. Nejdříve ji vyděsilo, že se v rámci show bude muset starat o tolik lidí. V Helenině domě totiž kromě tatínka Igora (58) žijí ještě dvouletá Markétka, Dušanka (16), Nicolas (20) s přítelem Viktorem (21) a Kevin (9), kterého si dobrosrdečná rodina osvojila a doslova ho zachránila před kojeneckým ústavem. ”To mi tady nechali na 10 dní 1500 Kč, jo? To máme na jeden den! Vždyť je jich tady šest! To nemůžu zvládnout!” lomila rukama Iveta. 

Náhradní manžel Igor si velmi potrpí na čistotu a po své ženě Heleně vyžaduje maximální nasazení, co se domácnosti týče. Do soutěže je přihlásily děti, které by si přály, aby si maminka taky trošku odpočinula. “Zítra už paní musí fungovat, jinak je tady zbytečná,” čertil se zpočátku Igor. Mužská a ženská role je totiž v životě Heleny a Igora přísně rozdělena. “Uklizeno musí bejt, navařeno musí bejt, vypráno musí bejt, vyžehleno taky. Jako manželka musí fungovat, to je prostě pravda,” říká Igor, což je v rozporu s potřebami jeho manželky, na kterou jsou jeho potřeby někdy až příliš.

Luxus a pohodička

Iveta je zvyklá na trošku jiný životní komfort. V kuchyni například vládne hlavně Lukášova ruka, zatímco Iveta si v klídku může hodit nohy na stůl a po práci si odpočinout. Naprosto jiný svět se dveřmi do libereckého bytu otevřel mamince Heleně. Rozlehlý prostor, sympatický Lukáš a hlavně milý a kamarádský devítiletý syn Kamil, který si s “náhradní maminkou” hned padl do oka. Helena se okamžitě pustila do práce a vaření pro náhradního manžela. Lukáš byl po příchodu z práce mile překvapený, doma totiž bylo naklizeno a navařeno. “Já jsem byl vždycky zvyklý, že přijdu domů a musím vařit, tohle je takový jiný,” řekl překvapený Lukáš, který trpí pocitem, že si jeho žena málo váží toho, co všechno pro ni a rodinu dělá.

Milé překvapení

Iveta byla zpočátku velmi rozpačitá z toho, že Nicolas je gay a žije v domě i se svým přítelem Viktorem. “Gayové mi vadí, neumím si to představit,” říkala nejdřív vyděšeně, nakonec ale zjistila, že kluci jsou naprosto v pohodě a v domácnosti zastanou hodně práce. “Já mám pětadvacetiletého syna a ten by se takhle nepostaral, jsou fakt moc hodní,” svěřila se na kameru. Přesto ji ale zajímalo, jak na synovu orientaci reagoval přísný Igor. “Bylo to hrozný, chtěl jsem ho dát na léčení, ale i psycholog potom řekl, nekřičte, nehádejte se. Musíte se s tím prostě smířit. Tak jsme se smířili.” Nikolas se dokonce snažil být s holkou, ale nebyl šťastný.

Chvíle uvědomění

Jak se oběma manželkám chýlil čas v náhradních rodinách, ke konci došlo samozřejmě i na otevření očí a potoky slz při vzpomínce na své protějšky a na to, co by mohlo být jinak. “Co bych z toho života měla, kdybych stála půlku života jenom u plotny,svěřila se Iveta. “Ty vogo, ani náhodou, to jsem nikdy nedělala. Já jsem jiná, já jsem taková ta americká žena. Já myslím, že nás je takovejch hodně. Já bych s takovým chlapem žít nemohla, já miluju svoje děti a Lukáše. Já to vím odjakživa, že je všechny miluju hrozně. Lukáš to asi chtěl, abych si to uvědomila. To byla samozřejmost. Já jsem si jich nevážila. Brala jsem to automaticky,” dodala a byla u toho trochu naměkko. Ani Igor nezůstal pozadu a před kamerou zpytoval svědomí: “Uvědomil jsem si hodně věcí. Manželka mi moc chyběla. Opravdu by měla mít trošku volnost, aby nebyla celý den v té kuchyni. Musí se to změnit.” Helena v Liberci dokonce uronila i pár slz. “Já jsem zjistila, že tady se člověk nemusí hádat a doma asi taky ne. Dá se všechno vyřešit v klidu, nebudu křičet ani na děti, ani na Igora. Nikdy. Jsem ráda, že existuje něco takového, jako je Výměna manželek. Pomohlo mi to hodně.”

Proběhlo to hladce

Ani v rozhodující chvíli mezi osmi očima nedošlo mezi rodinami k žádným rozbrojům. Naopak obě ženy pro sebe měly pochopení a shodly se, že jsou na tom stejně se svou posedlostí úklidem. “A vidíš to, doma ti Lukáš udělá všechno a ty ho ještě buzeruješ. Igore, on je strašně milý chlap. On na tu ženskou dbá až moc i na tu domácnost. Smekám klobouk nad takových chlapem,” vyčinila trošku Helena Ivaně, která její výtku sama uznala. Lukáš se zase vyslovil s přáním, aby se Iveta více věnovala Kamilovi, když je doma. Iveta si nemohla vynachválit Heleniny děti: “Máš skvělý děti. Luxus. Musím říct, že kmitaj na 150 %, ale já bych jim dala trošku volnost. Je toho na ně hodně. I na tebe. Nevyměnila bych si to s tebou asi ani na chvilku, ale Igor ti bude pomáhat, on mi to slíbil! Prvních pět dní jsem dvakrát denně vytírala a potom už ne a on si na to zvykl a už to nevyžadoval.” 

Dokonce i Igor, který celou dobu seděl, jako zařezaný, přidal svou trošku do mlýna: “Ano, ano, to se změní, abys měla trošku volnost, aby měly děti volnost a abychom měli čas taky na sebe.” Po příjezdu domů ještě Helena dojatě dodala: “Dohodli jsme se s manželem, že nebudeme řešit nějaký úklidy tady, budeme se věnovat víc dětem a Igor mi slíbil, že se ke mně taky změní, tak uvidíme, jestli to dodrží.” Tak doufáme, že to všechno dobře dopadne!


Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Výměna manželek

Výměna manželek je reality show, kterou od roku 2005 vysílá TV Nova. Manželky ze dvou rodin se na deset dní vymění, to vše pod dohledem kamer. Na konci pořadu se všichni zúčastnění setkají a zrekapitulují, k čemu během Výměny manželek došlo. Aktuální řada Výměny manželek.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy