Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Dostane bonboniéru? Maminka Forresta Gumpa slaví 75. narozeniny. Takhle dnes vypadá

Sally Field: Filmová maminka Forresta Gumpa slaví 75
Zdroj: Profimedia
+ Další 2 fotografie
Výročí

Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš. Filmová představitelka maminky Forresta Gumpa, dvěma Oscary oceněná herečka Sally Field, slaví 75. narozeniny. Jak na natáčení celosvětového trháku zpětně vzpomíná?

Sběratelka Oscarů

Své 75. narozeniny slaví americká herečka, režisérka, producentka a dvojnásobná držitelka Oscara za nejlepší herecký výkon. Sally Field si ale diváci pamatují hlavně jako maminku Forresta Gumpa v podání Toma Hankse (65).

Sally se narodila do herecké rodiny, svou kariéru započala v seriálu Gidget. Za roli textilní dělnice a odborářské předačky v dramatu Notma Rae získala rovnou Oscara, druhého si vysloužila za snímek Místa v srdci. Za roli matky Forresta Gumpa pak byla nominovaná na cenu BAFTA 1994. Celý film považuje za neskutečně inspirující.

Sally Field o Forrestově poslání

"V životě nikdy nevíte, co se stane. Můžete se na to dívat s panikou a strachem v očích anebo nejrůznější situace přijímat s jakýmsi nadhledem a snažit se vyždímat z každé situace to nejvíc. Někdy máme chuť sednout si a říct si: Aha, tak to byl asi osud, že se tohle stalo. Ale měli bychom vstát a bojovat za to, co chceme. I když nám vždy život nejde naproti," prozradila herečka v rozhovoru pro Americký filmový institut, co pro ni celý film Forrest Gump znamená.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy