Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Djokovič je zpět v detenčním pokoji: Dojde k deportaci?

Novak Djokovič: Tenista opět skončil v detenčním pokoji
Zdroj: Profimedia
+ Další fotografie
sport

Srbského tenistu Novaka Djokoviče (34) v Austrálii provází smůla. Do země přiletěl obhájit svůj titul na grandslamovém Australian Open, místo toho ale podle sdělení jeho advokátů agentuře AFP opět skončil v detenčním zařízení. Australská vláda se kvůli přítomnosti neočkovaného sportovce bojí podpoření antivaxerské nálady tamních obyvatel.

Už zase

Tenistovi Novaku Djokovičovi v Austrálii podruhé zrušili vízum a místo pokusu o získání desátého titulu na Australian Open by měl odcestovat. Srbský hráč se obrátil na soud. O tenistově startu na turnaji tak bude jasno až den před jeho zahájením. Podle ČTK Australský federální soud rozhodl, že slyšení ve věci Djokovičova případu bude v neděli v 9:30 australského času, tedy v půl dvanácté v noci českého - dříve zdroje uváděly, že slyšení bude v deset hodin australského času.

Čeká ho deportace?

Zástupce australské vlády v pátek při slyšení před soudcem naznačil, že čtyřiatřicetiletý hráč nebude deportován na hranice dříve, než soud definitivně rozhodne o jeho žádosti o zablokování deportace. Dodal ale, že Djokovič by měl na rozhodnutí soudu počkat v detenčním zařízení.

Ve stejném hotelu strávila pár nocí i česká deblistka Renata Voráčová, která stejně jako Djokovič dostala výjimku z očkování na základě prodělaného covidu a po týdnu volného pohybu byla zadržena. Vzhledem k nejistotě, zda by byl její případ včas vyřešen, z Melbourne odletěla a už je doma v Česku.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy