Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Divadelní svět v slzách: Zemřel Václav Dušek, stát se hercem byl jeho celoživotní sen

Václav Dušek.
Zdroj: Východočeské divadlo Pardubice
+ Další 3 fotografie
úmrtí

Divadelní svět utrpěl nesmírnou ztrátu. V úctyhodném věku 80 let navždy odešel výborný divadelní herec Václav Dušek. Dlouhá léta působil ve Východočeském divadle v Pardubicích, kde ztvárnil více než 50 rolí. O jeho úmrtí informoval soubor na svých webových stránkách. Hrál i v několika filmech, k těm nejznámějším patří komedie Byl jednou jeden polda. 

Ve středu zasáhla divadelní svět smutná zpráva. Ve věku 80 let zemřel významný divadelní herec Václav Dušek. Zářil zejména na prknech Východočeského divadla v Pardubicích, kde se objevil ve více než 50 rolích. Právě soubor sdílel smutnou zprávu na svých webových stránkách.


"Východočeské divadlo s hlubokým zármutkem oznamuje, že ve věku 80 let zemřel herec, kolega, kamarád Václav Dušek. Všem svým přátelům a kolegům se vryl do srdce jako mimořádně dobrý, ryzí člověk. Václave, budeš nám moc chybět! Čest jeho památce," vzpomínají zdrcení kolegové.

Dušek odmala toužil být hercem

V divadle v Pardubicích působil od roku 1999. "Divákům se vtiskl do paměti třeba jako Valora v Traceyho tygrovi, Vincent v Měsíčním běsu, Otec v Příbězích obyčejného šílenství, Král Colas Kolikátý, Dědeček v Romanci pro křídlovku, Šašek v Markétě Lazarové, Hruška ve Vojnarce, Dědeček v Jitřní paní, Firs ve Višňovém sadu, Dr. Abbott v Králově řeči… Se svou celoživotní profesí se rozloučil v roce 2020 jako Pan Sokol v komedii Společenstvo vlastníků," připomíná tiskový mluvčí divadla.


Objevil se i v řadě filmů, například Byl jednou jeden polda, Paragraf 224 či Skrývačky. Herec prožil spokojený a naplněný život. Jeho největší láskou byla práce, hercem se toužil stát už odmala. "Splnilo se mi to, co jsem nejvíc chtěl. Na herectví mě nejvíce přitahovala odezva diváků, že věří tomu, co my na jevišti předvedeme," řekl pro web pardubicezive.eu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy