Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Dík za to, že se nemnožíte! Harry a Meghan dostali ekologickou cenu

Princ Harry a Meghan Markle.
Zdroj: Profimedia
+ Další 3 fotografie
královská rodina

Královský pár Harry a Meghan se může pochlubit novým oceněním. Ekologickou cenu však na rozdíl od prince Charlese nedostali za své bohulibé aktivity, ale čistě proto, že neplánují další děti.

Ceny lze v dnešní době získat za ledacos, ale tahle je opravdu kuriózní. Princ Harry a jeho manželka vévodkyně Meghan totiž získali od organizace Population Matters (volně přeloženo "Na populaci záleží") ocenění za to, že veřejně prohlásili, že už nechtějí mít další potomky.

Organizace uvedla, že šlo o „osvícené rozhodnutí“ páru, který je rodičem dvouletého syna Archieho a novorozené dcery Lili. Harry a Meghan dostali zvláštní cenu za to, že jsou „vzorem pro jiné rodiny“.

„Vévoda a vévodkyně ze Sussexu při výběru a veřejném prohlášení svého záměru omezit počet svých dětí na dvě pomáhají zajistit lepší budoucnost jejich dětí a poskytují vzor ostatním rodinám," uvedl mluvčí organizace. „Mít menší rodinu snižuje náš dopad na Zemi a poskytuje lepší šanci všem našim dětem, jejich dětem a budoucím generacím vzkvétat na zdravé planetě," dodal.

Královský pár v roce 2019 odhalil, že má v plánu pouze dvě děti, přičemž Harry uvedl, že věří, že Země je „vypůjčena“ a že spolu s Meghan doufají, že sníží dopad na životní prostředí tím, že nebudou mít žádné další děti.

Kromě Harryho a Meghan dostalo cenu ještě devět dalších laureátů na Světový den populace OSN. Každý oceněný obdržel dar ve výši 500 liber na charitu podle svého výběru.



Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy