Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Děsivá střelba ve Strašnicích: Za incidentem měly stát sousedské spory a alkohol!

ilustrační foto
Zdroj: extra.cz/Martin Procházka
Střelba

V neděli se klidnou pražskou čtvrtí Strašnice náhle ozvala střelba. V jednom z tamních domů měl pachatel zastřelit člověka, následně se zabarikádovat v domě a později zastřelit i sám sebe. Blesk nyní přišel s informací, že pachatel často navštěvoval hospody. Je na vině alkohol?

V Révové ulici v pražských Strašnicích se v neděli 31. října střílelo. Útočník v jednom z rodinných domů zastřelil jednoho člověka a následně se zabarikádoval v pokoji uvnitř domu. Zásahová jednotka přijela velmi rychle, a když se jim podařilo dostat do místnosti, nalezli tam podezřelého muže ležet bez známek života. „S největší pravděpodobností spáchal sebevraždu,” informovala bezprostředně po nálezu policie na Twitteru.

Sousedi byli z celé události v šoku. Jeden z nich pro Blesk uvedl, že se znal s lidmi bydlícími ve střelcově domě téměř čtyřicet let a šlo o sympatické a pohodové lidi. Také další přiznali, že by něco takového rozhodně nečekali a někteří se o střelbě dozvěděli až z novin.

Hádky mezi opilými lidmi

Policie uvedla, že za vším zřejmě stály sousedské spory, což dosvědčila i žena žijící ve stejné ulici. „Nějakého pána jsem z toho domu znala, když jsem ještě mohla chodit ven. On pil. Na rohu je hospoda, kterou navštěvoval. Chodívali kolem našeho domu,” prozradila postarší paní. Podle ní se muž (tj. střelec) se svou první partnerkou rozvedl, ale společně měli žít ve stejném dojmě. Jenže sousedka dále uvedla, že si žena k sobě vodila další muže a střelec si následně našel novou přítelkyni, která měla být narkomanka.

Není to přitom poprvé, co do tohoto domu přijížděli policisté. Jak potvrdil pro web CNN Prima News tiskový mluvčí policistů Jan Daněk, za uplynulé dva roky na tuto adresu vyjížděli dvakrát. „Vždy se jednalo o hádky mezi opilými lidmi. Ti nadýchali více než 3 promile alkoholu. Věc se na místě řešila domluvou,” uvedl.

V domě byli během incidentu i další dva lidé, kteří ale neutrpěli žádná zranění. Dvaapadesátiletou ženu s akutní stresovou reakcí lékaři vyšetřili, její stav nevyžadoval převoz do nemocnice. Osmadevadesátiletý muž byl podle ní preventivně převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy