Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Deset nejoblíbenějších minerálů a proč je musíte mít doma i vy

Deset nejoblíbenějších minerálů a proč je musíte mít doma i vy
Zdroj: Milujeme kameny
minerály

Domácí pohoda? Lepší studijní výsledky? Potíže se spaním? Pokud hledáte něco, co by vám pomohlo změnit váš život k lepšímu, možná jste už pokukovali po nějakém drahém kamenu. Minerály jsou nejen krásné, ale lidé jim také přisuzují spoustu pozitivních účinků. Někdo jimi čistí vzduch, jiný čakry, třetí tvrdí, že mu pomáhají s učením, někomu se v jejich blízkosti lépe spí. Proč to taky nezkusit, že? Jenže jak se v drahých kamenech vyznat, když jich jsou stovky? Můžete začít s naším seznamem deseti minerálů, které jsou svými účinky nejpraktičtější a každý by je měl mít doma. 

Věděli jste, že každý minerál můžete kombinovat s jinými minerály pro rozšíření jejich účinků? Inspirujte se našimi tipy, třeba najdete něco pro sebe, třeba nějaký dárek pro nejbližší.

1.Ametyst (Kozoroh, Panna, Ryby, Střelec, Vodnář)

Ochrana a meditace

Fialový ametyst patří mezi nejsilnější kameny. Hluboká ametystová barva prý dokáže propojit s intuicí a naší podstatou. Proto se hodí pro zklidnění našich myšlenek a využívá se během meditace. Protože se mu přisuzují také ochranné schopnosti, lidé jej často nosí stále u sebe jako amulet ve formě náramku či přívěsku. Ametyst také pomáhá s očištěním od negativních myšlenek i emocí a tím bystří naši mysl i úsudek. Proto je dobré si ametyst položit na pracovní stůl. Vybírat můžete mezi drúzami – překrásnými srostlicemi krystalů. Překrásnou ozdobou domácnosti se může stát třeba ametystová drúza ve tvaru srdce.

Tip na kombinaci: Skvěle spolu fungují ametyst a citrín. Dokonce natolik skvěle, že vytvořily kámen zvaný ametrín. Jak název napovídá, jedná se o kombinaci ametystu a citrínu a jejich vlastností.


2.Růženín (Býk, Váhy)

Láska a vztahy

Růženín údajně svou jemnou růžovou barvou probouzí v lidech bezpodmínečnou lásku. Takovou, kterou cítí matka k dítěti, čistou a přímo ze srdce. Vede k upřímnosti k sobě i druhým, působí pozitivně na mezilidské vztahy. Náramek z růženínu nám připomíná skutečné hodnoty v životě. Kousek růženínu u vás doma zase vytvoří láskyplný domov, kam se budete rádi vracet.

Tip na kombinaci: Použijete-li růženín spolu s amazonitem, budete si vždy stát pevně za svou pravdou a za tím, co chcete. Zároveň vaše jednání povede láska a tolerance a s každým se lépe dohodnete.


Deset nejoblíbenějších minerálů a proč je musíte mít doma i vy


3.Karneol (Beran, Blíženci, Kozoroh, Lev, Štír)

Vitalita a empatie

Oranžovo červená barva karneolu probouzí vitalitu a činorodost. Zároveň pomáhá uvědomit si vaši skutečnou sílu a přirozeně nastavit osobní hranice. Vždy vás propojí s empatií, soucitem a uhladí silné emoce. Náramek nebo šperk z karneolu připomíná, že jsme silná lidská bytost, která však zároveň vnímá i potřeby druhých.

Tip na kombinaci: Karneol spolu s bílým kalcitem pomáhá dosáhnout nastavených cílů. Tato kombinace podporuje odvahu, soustředění a vytrvalost. Vždy budete mít tolik sil, kolik potřebujete.


Deset nejoblíbenějších minerálů a proč je musíte mít doma i vy


4.Tygří oko (Beran, Kozoroh, Lev, Štír, Vodnář)

Odvaha a odolnost

Tygří oko poskytne odolnost a odvahu v náročných situacích. Zároveň s ním lépe zachováte chladnou hlavu a udržíte zejména vztek na uzdě. Pomůže vytvořit pocit bezpečí, abyste se dobře regenerovali a nabrali sílu. Náramek z tygřího oka je výborný doplněk v náročné moderní době. Klid a uzemnění přináší, jak vám osobně, tak doma nebo ještě lépe v práci.

Tip na kombinaci: Společně s rodonitem propojí srdce a hlavu a dobře vás uzemní. Sebevyjádření bude snazší, a ještě budete ohleduplní k druhým. Povedou vás klidné a jasné emoce.


5.Achát (Býk, Panna, Ryby, Štír, Vodnář)

Harmonie a stabilita

Achát pomáhá vytvářet stabilní a harmonické prostředí, a to ve všech svých barevných kreacích. Pokud ho budete nosit při sobě, svou harmonizující energií pomůže ke klidu vaší mysli. Pro schopnost dodávat stabilitu je vhodný do každého domova a zejména během náročných změn.

Tip na kombinaci: Křišťál obecně zesiluje vlastnosti jiných minerálů. Kombinace achátu a křišťálu ochrání váš domov a vytvoří v něm harmonickou atmosféru. Můžete si je vzít i na cesty a budete se cítit bezpečně po celou dobu.


Deset nejoblíbenějších minerálů a proč je musíte mít doma i vy


6.Měsíční kámen (Kozoroh, Rak, Ryby)

Cit a jemnost

Měsíční kámen vede k pravým pocitům a zjemňuje emoce. Proto se hodí do vypjatých situací a při řešení mileneckých problémů. Každý, kdo má na sebe vysoké nároky nebo prošel těžkým vztahem ocení jeho jemnost. 

Zdálo by se, že tento kámen náleží spíš ženám. U mužů však podporuje intuici a empatii a díky tomu jim dodává sebevědomí. 

Tip na kombinaci: Měsíční kámen si nejlépe rozumí s křišťálem. Pro minimalisty můžete pořídit čistě bílý měsíční kámen, pro ty, co mají raději barvy kombinujte křišťál s hnědým měsíčním kamenem. Zajímavý je náramek s měsíčním kamenem v několika odstínech.


7.Křišťál (Kozoroh, Lev, Vodnář)

Čistota a světlo

Průzračný křišťál od nás prý odebírá vše negativní a nabíjí pozitivní čistou energií. Stejně působí i v prostoru. Zároveň ochraňuje proti negativním vlivům a rozvíjí pozitivní vlastnosti. Je výborným průvodcem během meditace. Posiluje životní rovnováhu a schopnost vidět věci pozitivně. Je dobrým průvodcem například ve formě náramku nebo šperku na krk.

Tip na kombinaci: Společně s turmalínem je křišťál nepřekonatelným ochráncem vašeho domova i vás. Tohle kombo ochrání před negativitou a poskytne dostatek odvahy i síly k realizaci skutečných tužeb. Zkuste třeba jednoduchý náramek s kuličkami křišťálu s turmalínem.


Deset nejoblíbenějších minerálů a proč je musíte mít doma i vy


8.Lapis lazuli (Panna, Ryby, Střelec, Vodnář)

Moudrost a bezpečí

Lapis lazuli podporuje harmonické mezilidské vztahy a posiluje přátelství. Každý, kdo se živí mluveným projevem, by měl mít kousek stále u sebe. Praktický je třeba náramek z lapisu lazuli. Podporuje verbální projev a vyjádření pravých emocí. Vede k nadhledu a svou modrou barvou protkanou zlatými žilkami uzemňuje a zklidňuje.

Tip na kombinaci: Magnezit pomáhá zbavit se všeho negativního a působí očistně. Dokonce i v prostoru. V kombinaci s lapisem lazuli pomůže rychleji odblokovat zábrany, které nás v životě brzdí. Zároveň nám tato dvojice dodá dostatek sebedůvěry i klidu například při vystoupení na veřejnosti. 


9.Citrín (Blíženci, Býk, Lev, Panna)

Hojnost a vitalita

Žlutý až zlatavý citrín vnáší do života i naší mysli světlo a pozitivní energii. S citrínem je vždy veselo a kde je radost, tam se drží i hojnost. Podporuje bystrou mysl, vitalitu a energii do nových projektů. Je ideální pro podnikatele a každého, kdo začíná něco nového. Náramek z citrínu nebo přívěsek z citrínu vás udrží v dobré náladě. Citrín umístěný na pracovišti přinese rozkvět a stabilitu.

Kombinace: Safír nás prý jako moudrý průvodce vede k tomu, co skutečně chceme. V kombinaci s citrínem násobí úspěch a radost ze života. Tato dvojice dodá odvahu jít za svým cílem.


10.Avanturín (Býk, Rak, Střelec)

Příroda a srdce

Avanturín spojuje s přírodou, jejím odvěkým řádem a ozdravující silou. Tím nám pomáhá uvolnit blokády v srdci a otevřít se upřímnosti i lásce. Má univerzální využití a jeho přítomnost doma harmonizuje mezilidské vztahy. Šíří kolem sebe pohodu a radost z prostého bytí. Miluje klid a veselou mysl a to samé učí i nás.

Tip na kombinaci: Spolu s růženínem pomůže avanturín naplno otevřít srdeční oblast a uvolnit citová traumata. Díky spojení s přírodou je celý proces jemný, ale důsledný. Oba kameny harmonizují domov.

Používání minerálů je staré, jako lidstvo samo. Za dlouhá staletí v jejich účinky uvěřily tisíce lidí. Možná osloví i vás. Možná vám jen přinesou radost svojí krásou. Začněte zkoušet jejich vlastnosti ve vašem životě a udělejte si svou vlastní zkušenost. Podrobný popis mnohem více drahokamů a polodrahokamů, jejich vlastností a možnostech využití, najdete v našem Atlasu kamenů

Související články

Další články

Nejnovější kauzy